En såkaldt "Wiki" er en hjemmeside som alle kan redigere i, som regel for at udvide skidtet og gøre den bedre[1]. I sagens natur laves Wikier derfor i tæt[2] samarbejde mellem dennes brugere og er følgelig frit tilgængelig for alle og enhver[3]. En Wiki kendetegnes derfor ved at have et meget bredt indhold[4].

Wikiens Udbredelse[redigér | redigér wikikode]

Billedtekst

Et eksempel på en wiki er hjemmesideen "Wikipedia" som, er kendt verden over[5] og den findes p.t. på flere end 3 forskellige sprog[6]. Wikipedia har opnået større succes i løbet af de sidste to minutter[7] end siden har haft i hele sin levetid. Wikipedias popularitet[8] skyldes efter alt at dømme, at Wikipedia primært er en humorencyklopædi som evnesvage åndeligt udfordrede lettere kan forholde sig til, end et alvorligt og højt agtet leksikon, som f.eks. denne side

Den spæde begyndelse[redigér | redigér wikikode]

Den allerførste wiki blev oprettet i det herrens år 1992, af selveste Omboo Hankvald som var blevet pissetræt af, at der ikke fandtes et sted på internettet hvor, man kan søge sandfærdige informationer[9].

Nu om dage[redigér | redigér wikikode]

Vores allesammens übermensch, Omboo Hankvald, blev derpå meget hurtigt kopieret skamløst, hvorfor der nu findes adskillige andre wikier på det store internet. Nedenfor følger den komplette liste:

Problemer med wiki-sider[redigér | redigér wikikode]

Et uløseligt problem er billeder uden funktion i en given artikel

Et af de mest graverende problemer med disse wikier[11] er at de nogle gange konstant bliver skrevet af individer der er totalt blottet for viden, pli og sans for basale virkemidler, og derfor er uden skam når de offentliggør deres meningsløse sludder. Også ser vi lige bort fra den ret omfattende gruppe der dårlig nok kan stave til Å.

Wiki-noter[redigér | redigér wikikode]

 1. Desværre er det ikke altid tilfældet
 2. Ikke tæt!
 3. Der kan læse nogenlunde ubesværet
 4. Bortset fra Wikipedia der er ussel og usaglig
 5. Som noget upålideligt snavs.
 6. Bl.a. Dansk, Svensk og Norsk.
 7. Navnlig blandt Københavnere.
 8. ???
 9. Uden reklamer for Live Jasmin
 10. Forbeholdt elendig humor og usle parodier på Spademanns Leksikon.
 11. Bortset fra Spademanns Leksikon (den danske)
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.