FANDOM


Wiccans

Wicca-folket, som de ser sig selv.

"Endelig: den sande tro!"

~ Anne-Grethe Bjarup Riis om Wicca


"Argh, mon dog..."

~ Muhammed om Ovenstående


"Jeg står bag ham med skægget."

~ Oscar Wilde om sin syge fantasi om Julemanden


Wicca er en feministisk pseudo-religion, som kendetegnes[1] ved at være Verdens ældste religion, til trods for at den nuværende form opstod i 1960'erne[2], at ordet Wicca i nyrere tid først blev brugt fra 1950'erne[3] og at Wicca blot bygger videre på den spiritisme der blev moderne fra slutningen af 1880'erne.

Religionredigér

Wiccaernes tro er helt grundlæggende baseret på forestillingen om, at indtage den velsignede offerstilling. Specifikt drejer det sig om den historisk undertrykte[4] sandhed, at kvindelige hekse er blevet pryglet, brændt og voldtaget af kristne, mænd, kristne mænd og mandlige kristne nærmest siden Noas Ark blev frataget sin retmæssige - kvindelige - kaptajn. Ud fra dette univers, er en primitiv teologi opstået.

Dualisme

Gudinden og Cernunnos Guden

Grundlæggende Troredigér

Alle Wiccaer er forskellige[5], men der er nogle fælles træk som går igen blandt dem alle: de tror på en dualistisk, neo-hedensk[6] symbiose mellem en gudinde som forbindes med Jorden, Månen og Stjernerne, og en gud med horn i panden som forbindes Solen, Skov og Dyr.[7] I visse tilfælde dyrkes Gudinden monoteistisk[8], da parolen er simpel: den mandlige gud kan aldrig være den eneste.


Enkelte Wiccaer er ateister[9] eller gnostikere, og de har en lidt anden tilgang til guddomme. Citat: Der findes ikke en Gud, men hvis der gør er det en Gudinde - ikke en Gud! Hvis man påpeger det åbenlyst sindssyge i, at man med 100% garanti kan afvise en ting, for så med 100% garanti sige hvordan det er i detaljer hvis det findes - ja så er man en mandsschaucenistisk abe med lort i hovedet.


Efterlivetredigér

Reinkarnation er en meget almindelig opfattelse blandt Wiccaer[10], men der er lidt uenighed om hvorvidt man genfødes i dyr eller afdøde hekse. Ingen af Wiccaerne synes kvikke nok til lige at undersøge sin egen kvinde-livs-hukommelse og få svar én gang for alle. En pudsig ting er, at de af Wiccaerne der tror på reinkarnation er overbevist om, at sjælen hviler i Den Anden Verden eller Sommerlandet, men her er de noget uklare om hvorvidt "Sommerlandet" er Sommerland Sjælland, Djurs Sommerland eller Bornholm.

Magiredigér

Alle Wiccaer uden undtagelse, dyrker trylleri og er overbevist om, at de bøjer/behandler naturkræfter. Mange af deres mest grundlæggende ceremonier bygger på værker af englænderen Aleister Crowley som betragtes som en meget stor troldkarl, men helt i tråd med den øvrige tilgang til ord og begreber, må man ikke sige om manden at han var en mand, eller at han blev født i 1875 og som sådan bare var med på moden. Aleister Crowley var én af datidens hipstere, så er det sagt.

Praksisredigér

Ude i den virkelige verden bemærker man kun Wiccaer når de søger opmærksomhed ved at gå klædt som liverollespillere, eller forsøger at lade sig interviewe til diverse fjernsynsprogrammer om subkulturer[11]. En sjælden gang kan man opleve dem forsøge sig med private søgsmål mod druider, når begge religioner hævder at være verdens ældste, eller når begge religioner hævder at have bygget Stone Henge. At ingen af siderne har ret i nogen af deres påstande, er ligegyldigt.[12]

Mange af ritualerne vedrører pentagrammer, knive, røgelse og ordet sabbat, fordi det angiveligt er det som verdens ældste religion benytter, og i denne forbindelse er det meget vigtigt at pointere følgende: man må ikke sige, at pentagrammet først omtales hos Summererne hvor det er skriftegnet for huller/små rum; at verdens ældste knive ikke er en fin blikting made in china men stenflækker; at røgelse stammer fra nogle købmænd fra Ørkenland og at ordet Sabbat er fra det hebræiske og dybt mandsdominerede Mellemøsten. Hvis man gør dét - ja så er man en mandsschaucenistisk abe med lort i hovedet.

Tilhængereredigér

Wiccaer

Wicca-folket, som de faktisk ser ud. Deres våben er magiske.

Tilhængerne er et kapitel for sig. Der findes nemlig to udgaver hvem de er: den første udgave pointerer, at Wicca dyrkes af Åndeligt Frigjorte der nedstammer Sjæleligt- såvel som Biologisk fra de Første Hekse. Den anden udgave har brudt alle regler, og er gået videnskabeligt til værks, og er nået følgende konklusion: Tilhængerne er 75% kvinder, hvoraf de fleste melder sig ind i alderen 16-24 år. De er oftest ensomme, voldsomt indadvendte outsidere der søger anerkendelse ved at skille sig ud.

...Men dét har naturligvis intet med sagen at gøre.[13]

Se ogsåredigér

Forheksede Noterredigér

 1. Af tilhængerne
 2. Udviklet af en mand kvinde, ved navn Alex Sanders.
 3. Af en mand kvinde, ved navn Gerald Gardner
 4. Men af Herstory anerkendte
 5. Fordi enhver kvinde er et unikt under
 6. Men det vil de ikke have at man siger, da det minder for meget om Religionsvidenskab
 7. Gudens navn er Cernunnos, men dét må man heller ikke sige, for så vil Wicca pludselig være et rip off på Gundestrupkarret der står udstillet på Nationalmuseet.
 8. Endnu et ord man ikke må sige...
 9. Man må heller ikke påpege det fjollede i "ateistisk religiøsitet".
 10. Falder helt i tråd med spiritismen 1880-1940, men dét må man heller ikke sige.
 11. Endnu en ting man ikke må sige
 12. Men det må man kun sige om druider.
 13. Og hvis det har, må man ikke sige det.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.