Spademanns Leksikon

Her ses Stadion Allé med et typisk lokalt indslag - bil med kronisk påhængt trailer... [1]

Vojens er en prægtig by.

I det Danske land er der ikke mange der ved hvor Vojens ligger, derfor bliver byen oftest brugt som en metafor for et sted folk har hørt om, men ikke ved hvor er. Det faktum er indbyggerne i Vojens meget kede af. Derfor sker der hele tre ting om året i Vojens der er værd at rejse der til for:

  1. Når det såkaldte hjemmehold SønderjyskE spiller på den nybyggede hjemmebane. [2]
  2. Når der bliver kørt speedway. [3]
  3. Den årlige byfest "Høtte" som alle i en radius af hele 25 kilometer hvert år glæder sig utroligt til. Til Høtte er der nemlig både optog med karamel-kast og et tivoli der kommer til byen.

Fordi du nu har vildt lyst til at besøge byen får du her en vejbeskrivelse:

Byen er beliggende i den prægtige provins Sønderjylland, som er meget kendt for sine mange metropoler.
Vojens er kendt for en fantastik infrastruktur med tre motorveje og tre rundkørsler, der dog er lukket søndag, tirsdag, onsdag og fredage i lige uger, for at gøre plads til Ringridning.

Noter[]

  1. Ja, den var da ikke gået i Ordrup - der er en trailer sådan noget man lejer på tanken hvis man er nødt til at fly hus og hjem ved nattetide, hvis ens bil overhovedet har anhængertræk.
  2. Her er der ikke tale mom den sport der heder fodbold, men om den meget sofistikerede sport der hedder ishockey, hvor den største underholdnigsværdi ligger i, at det er en meget voldelig kontaktsport.
  3. Dette foregår faktisk ikke i Vojens, men lidt udenfor.