FANDOM


30px-Cquote1 svg Så er dén i Vinkel du! 30px-Cquote2 svg
Tømrerclaus

Vinkel (sogn, bebyggelse & ejerlav) er en mindre flække beliggende i det skjønne Middelsom Herred[1] lidt udenfor Viborg[2]

Historien redigér

Loading map...


Grundlæggelsenredigér

Vinkel blev grundlagt i 525 f. Kr af Pythagoras fra Samos, der under en rejse i sortsind i Det Mørke Jylland pludselig så lyset og opfandt den pythagoræiske læresætning. Opildnet af begejstring opkaldte han stedet opfindelsen blev gjort efter den rette vinkel i lærersætningen, og siden da har der kun eksisteret én eneste ret Vinkel i verden, og dét er altså dén lidt udenfor Viborg.


Den mørke tidredigér

Alting har dog en ende, og en skjønne dag drog Pythagoras videre, og efterhånden glemte begge indbyggernes efterkommere hvilken gloværdig tid landsbyen tidligere havde oplevet, og kun en enkelt tilrejsende undredes i ny og næ over stednavnet uden at nogen dog kunne give vedkommende et fornuftigt svar, hvilket dog oftest skyldtes dialektforskelle.

I mediernes søgelysredigér

I starten af 1990'erne kom Vinkel atter i mediernes søgelys i forbindelse med en reklame for Tele Danmark[1], der nu endelig havde fundet ud af en fiks feature, hvor man kunne omstille telefonen til en anden telefon (jåååh, man var skam fremme i skoene dér tilbage i 90'erne), og dermed narre indbrudstyve til at tro man var hjemme, når de telefonerede i forvejen for at tjekke for mulige mennesketomme gerningssteder.

I reklamefilmen ser vi den stolte husfader, der med ordene "Så er dén i Vinkel du!" stiller telefonen om til sommerhuset (der altså tilsyneladene lå i Vinkel), og knapt er familien ankommet til sommerhuset før tyveknægtene ringer, hvorefter den tapre husfader resolut tager telefonen med ordene "Ja, det er Vesterhavshytten", hvilket får tyveknægtene til at smække på, altimedens de bryder hulkende sammen og grinende råber "Vesterhavshytten".

Mange har undret sig over tyvenes reaktion, men når man tænker på at Vinkel faktisk ligger midt mellem Vesterhavet og Kattegat, og at nærmeste farvand er Limfjorden, som man ikke engang kan se fra Vinkel, så virker det noget omsonst at kalde sit hus for "Vesterhavshytten", hvilket formodes at have udløst tyvenes grineflip.

Selve omstillingen har dog virket rimeligt effektivt mod tyverier, da enhver tyveknægt, der har ringet op til den tapre husfader er omkommet af grin.

Vinkel i dagredigér

I dag er Vinkel atter en lille støvet by, der dog lever højt på at alt færdiggjort arbejde bliver sendt dertil, hvorfor ingen af indbyggerne (hverken den ene eller den anden) behøver røre en finger.

den pythagoræiske læresætning er blevet gradbøjet efter opfindelsen af vinkelsliberen.

Diverse facts om Vinkelredigér

  • Det er forbudt at spille Skæve Thorvald højt
  • Gustav Winckler er æresborger i byen
  • Man kan faktisk godt få en god trekant i Vinkel


Noterredigér

  1. TDC for N00bs, Jysk Telefon eller Fynsk Telefon eller KTAS for det grå guld
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.