Spademanns Leksikon
Spademanns Leksikon

Her ses en af de kvindelige arbejdere på Vesterbro i færd med at spotte kunder.

"For problemer er der nok af, hverend man kigger hen, men hvad rager det mig?!"

~ Typisk vesterbro-tankegang om julen


Vesterbro er det næstmest - eller 3. mest - populære kvarter i Københavnstrup, fordi der er nem adgang til narko og ludere. De billige leveomkostninger afspejles i høje priser på ejendomme, så det går mere eller mindre lige op. Priserne på narko er billigere end i Jylland pga. den hårde konkurrence. Der bor derfor mange fra Jylland på Vesterbro. Navnet er misledende, som Østerbro og Nørrebro. De 3 bydele er ikke forbundet med broer, det er en vandrehistorie udbredt af ejendomsmæglere på narko.

Historsk byvandring[]

Vesterbro havde engang mange baggårde og var et arbejderkvarter helt op til 1990'erne. Da der var arbejderkvarter kunne man flygte helt fra Enghavevej og ned til Hovedbanen og stikke af til Jylland med 4'er toget - altså løbe gennem baggårdene - hvis man havde provokeret nogen som ville slås. I dag skal man løbe ned ad Vesterbrogade eller Istedgade og kan enten blive ramt af en bil eller indhentet, hvis man ikke stopper for rødt, eller hvis man stopper for rødt. Vesterbro er derfor farligere end før og kan bringe en ud i nogle svære valg. 'Safe Houses' som 'Cafe Touche' er lukket ned, så der kan ikke søges beskyttelse hos arabiske gangstere mere, eller lige holdes et pitstop i løberiet og købes en bane til næsen.

Vesterbro blev oprettet i anledning af Stavnsbåndets ophævelse. Her tilbød bydelen en kærkommen og venligt ment røvfuld til bonderøvene. Siden er bonderøvene vendt tilbage, men denne gang forklædt som politifolk og med et overskæg og en påtaget københavneraccent.

Kultur[]

Kulturelt byder Vesterbro på et spillested for studerende der hedder Olga, nogle cafeer der ligner hinanden og så nogle supermarkeder. Gadeluderne er ikke lige så pæne som dem på massageklinikerne, men kan bedre trykkes i pris. Der er to hold at vælge mellem - afroludere og romaludere. Der er også thai-take away og nogle grillbarer som leverer alternativer til rigtig mad og nogle dyre restauranter.

Befolkning[]

Vesterbro er i dag befolket af et mindretal på overførselsindkomster som langsomt smides ud, fordi de ikke har råd til huslejerne. En lang række DJØF medlemmer flytter så ind og renoverer boligerne. De ved ikke at de også står til at miste deres job for hver 3. nyuddannede DJØF'er er arbejdsløs i 2012.

Der sker ikke mere på Vesterbro end i et villakvarter i st. Skiddinge på hverdage, men der er meget trafik og man kan kigge på lækre piger - eller drenge, hvis man kan se dem fra sit vindue eller sidder på cafe. Blottere, vindueskiggere og andre seksuelt perverterede søger derfor mod Vesterbro. Hvis du møder folk der bor på Vesterbro, vil de i venlighed måske give dig hånden - de hilser med højre hånd også kaldet "gokkehånden". Ha' derfor en handske med, så du ikke får en kønssygdom med i fornøjelsen.

Kendte fra Vesterbro[]

Vesterbro har fostret en række kendte danskere, hvoraf vi[1] kan nævne:

Bronoter[]

  1. I flæng