FANDOM


Medaljepræmje

Præmien for at vinde

MPhideandseek

Monthy Python var en form for avantgarde mht. nye sportsgrene. Desværre påpegede de også nogle problemer i forbindelse med tidtagningen

"Near a tree by a river there's a hole in the ground"

~ Nik Kershaw om verdens bedste gemmested


Verdensmesterskaberne i gemmeleg er en konkurrence, der går ud på, at gemme sig, og den der gemmer sig bedst og i længst tid i løbet af året, løber med trofæet (en medalje fra Guldbageren). I gennem de mange år er der blevet vist mange forskellige tekniker. fra den enkle "gem i busk" til den svære hide in a cave.

Historie redigér

Verdensmesterskaberne i gemmeleg, eller også kaldet VMG, er en konkurrence stiftet af Adolf Hitler og nazistpartiet i de sidste dage af 2. verdenskrig. Mesteren var Hitler, men efter nogle dage begik Hitler selvmord på grund af det store pres der var som mesteren i gemmeleg. Senere blev Hitler overgået af arkitekten bag Holocaust, Adolf Eichmann, som levede under falsk navn i Argentina indtil han blev fundet og henrettet i Israel i 1962.

I mange år var det nazisterne der sad på titlen, men efter en større operation, fik CIA hentet de fleste nazister ud af Sydamerika. Efter nazisternes æra var slut måtte andre træde til. Blandt andet Kennedymorderen og Vietnameserne i Vietnam krigen. I en lang periode fra 65-90 var konkurrencen aflyst på grund af sygdom i bestyrelsens sekretariat. Men i 90'erne var det nisserne fra The Julekalender, der dominerede, men på grund af at nåsåren Benny opdagede dem i afsnit 14 mistede de titlen sidst i december. Efter nisserne gik prisen til en ukendt nazist der havde gemt sig i Bolivia siden 1945, men blev fundet i en busk. Så i 2001 opdagede talentspejderen George W. Bush, den ukronede mester Osama Bin Laden, der efter at have fløjet ind i World Trade Center, gemte sig i 10 år.

Desuden er verdensrekordholderen i at være gemt i længst tid julemanden, der efter sigende har søgt skjul på både Nordpolen, Grønland og Bornholm, der efter sigende er hans foretrukne feriemål. Dog kan han ikke modtage sin medalje, da han aldrig er blevet set og derfor ikke officielt deltager i mesterskabet. Hans ældgamle teknik er "transform into a pinguin when people gets too close" som har afholdt han fra at blive set i mange hundrede år. En polak hævder dog at have mødt ham en gang på et værtshus, men da polakken efterfølgende vågnede i en grøft med ondt bag i, er der blevet stillet spørgsmålstegn ved hans troværdighed.

Osama Bin Laden redigér

200px-Osama bin Laden portrait

Osama the Champion Bin Laden

Osama var en ældre herre oplært i gemmelegens ældgamle kunster. Osama blev født den 10. marts 1957, hvorfra han begyndte sin oplæring i den lille by Riyahd. Hans oplæring tog 44 år før han fra den 11. september 2001 gemte sig med den meget svære teknik hide in a luxus villa while people think you are in the mountains, eller også kaldet HIALVWPTY2ATM. Efter det blev han kendt som den ultimative gemmelegsmester, men i en tragedie om natten den 1. maj 2011 efter godt og vel 10 års gemning blev han fundet af en flok amerikanere og skudt og derefter smidt i vandet.

Danske kandidater redigér

De danske deltagere i mesterskaberne har leveret fine resultater. Mest berømt er nok Mogens Amdi Petersen, stifteren af Tvind, som gik under jorden i 1979 og blev arresteret af FBI i Los Angeles i 2002. Den lige så kendte Stein Bagger havde ikke de samme resultater og præstationen skæmmes vel også af at han selv melder sig efter kun tre uger under jorden, da han ville på pilgrimsfærd til Melrose Place og fandt ud af at det kun var vejen som eksisterede i virkeligheden - præcis ligesom hans selskaber.

Champions redigér

  • 1945: Adolf Hitler
  • 1945-1962 Adolf Eichmann
  • 1963-63: Forskellige Vietnamesere
  • 1963-65: Kennedymorderen
  • 1965-79: Aflyst på grund af sygdom
  • 1979-91 Mogens Amdi Petersen
  • 1991-92: Hansi, Günther og Fritz
  • 1992-01: Mogens Amdi Petersen
  • 2001-2011: Osama Bin Laden the Champion
  • 1337-nu: Julemanden
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.