FANDOM


Bouncywikilogo
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om The Velvet Underground.

"Er det ikk' dem dér med hende[1] dér, der var sammen med ham dér fra de dér Doors?"

~ Dig om væsentlige ting i rock


"Hvor mange kroner er der for 26 dollars?"

~ også dig om livet i Næstved


(The) Velvet Underground var et band, der ligesom alle andre rockbands fik gennembrud i 1967 og sidenhen blev glemt. Et gennembrud var der dog som sådan ikke tale om. De nåede aldrig rigtigt at blive populære, til trods for at have været et af de mere talentfulde og opfindsomme bands i perioden. Gruppen bestod originalt af Lou Reed,[2] Gale John, Søster Ray,[3] samt det daværende Morrison-par. I praksis var det dog kun Lou Reed, som arbejdededet med at skrive og spille sange, altimens de andre stod[4] og så lidt seje ud med solbriller og sort tøj[5] (det var dog godt nok noget, de havde aftalt på forhånd, og de hjalp da også lidt til engang imellem).

Sex'n'drugs'n'rock'n'rollredigér

Bandets tekster vedrørte,[6] ligesom alle andre rockbands tekster, ikke meget,[7] udover om euforiserende stoffer og sex og andet ungdoms-gøgl.

Den kedelige diskografiredigér

[8]Selve musikken blev udført på et par spader, bas, bongotrommer, sang og øvrigt tilbehør, og det foregik på et niveau, så man for det meste kunne sidde og klappe med på 1 og 3, hvis man ikke var faldet i under klassikeren "Heroin". Bandet kunne dog desværre, blandt andet under koncerter, glemme at holde kompleksiteten nede på hr. og fru. Jensens lytteevne, og de kunne således finde på at afprøve højtavancerede og velgennemtænkte musikalske eksperimenter på åben scene. Men det var, som sagt, mest under koncerter, og det kom derfor som en overraskelse for bandet, at deres debutplade ikke blev særlig godt modtaget, men at den derimod mødte stor kritik på både tekst og musikalsk indhold. Dette slog dog umiddelbart ikke modet fra dem, og de arbejdede ihærdigt i adskillige år, og gik så derefter i opløsning på grund af Doug Yule.[9]

Frem mod i dagredigér

Til trods for at bandet på daværende tid ikke fik deres retmæssige anerkendelse, er de senere blevet småkendt i de mere kultiverede samfundsgrupper, og er i dag forbundet som den måske vigtigste indflydelseskilde[10] i moderne tid, men det er selvfølgelig løgn, da Nirvana fik sit gennembrud i et eller andet sted[11] i 1990'erne. Dog er der mange i dag, som vil mene, at Velvet Underground er undergrunds-musik, så derfor er du rimelig sej, hvis du har et kassettebånd med dem.

Udgivelser redigér

Velvet Underground nåede at opnå et legendarisk ry for opfindsomhed, når det gjaldt pladetitler - til trods for kun at have udgivet fire officielle plader:

Fløjlsbelagte undergrundsnoter redigér

 1. Nico(line)
 2. En nu afdød mand fra New York
 3. Vi ved ikke hvem Sister Ray var, men Andy Warhol har nok været inde over
 4. De var så kanonskæve at de ikke kunne gå
 5. Se også "Boyband"-fænomenets opståen
 6. omhandlede, tekstualiserede, handlede om ...
 7. Ak, hvor forandret. Godt det ikke er sådan i dag, ikk?
 8. Dette afsnit er lidt langtrukkent, så derfor har vi sat det med nørd-småt, så du læser det alligevel
 9. Han dræbte dem alle og lagde ligene i læsket kalk
 10. Æh, hvabehvaffehvafornoed? Der har måske været et argument til stede her på et tidspunkt, men ej længere ...
 11. Fx Ausfahrt eller Gram
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.