Spademanns Leksikon

Her ses Danmarks dyreste ringvej

Her ses Falck tage en slapper på rastepladsen

Den 1. juli 1980 indførte Vejle Kommune Danmarks bedste parkerings plads, nemlig Vejlefjordbroen.


Parkeringspladsen[]

Broen eller parkeringspladsen går fra strækninger mellem Vejle N til Vejle S. Mange mener at det håbløst at lave en bro, når den alligevel bliver brugt som parkeringsplads. Om man er i Skagen, på Møn eller Nørrebro i København og du tænder for din radio kommer den hæse dame fra Trafikministeret og siger "Der er kø på Vejlefjordbroen".
Men lad det nu ligge, for med den perfekte udsigt, til en hval? Ja så er denne parkeringsplads det dejligste sted at holde. Frem til 2009 kunne du holde gratis i 3 timer, men du var dermed også tvunget til at holde 3 timer, ved mindre du kørte i nødsporet og det vil koste dig ca. 510 kroner og et lille papirsklip i kørekortet.

Det var folk sure over, derfor lavede man 2 veje mit på broen, og nu kan man holde 2 timer 57 minutter, så slippe man også for at kører forbi Skærup Resteplads for at købe ind.


Danmarks dyreste ringvej[]

Ud over at være et affaldsdepot for stillestående køretøjer er Vejlefjordbroen samtidig den ringvej der har kostet mest. Pga. forekomsten af nogle butsnudede frøer i Vejle Ådal så man i det dyrevelfærdsvenlige Danmark ikke anden løsning end at lave Danmarks eneste bro mellem to landfaste dele over vand. Men hvis har man prøvet at køre igennem Vejle kan man forstå at det er noget man hellere end gerne betaler penge for.