FANDOM


Vandkraft blev opfundet af den græske politolog Arkimedes, som fremstillede en snegl, der kunne teleportere vand fra A til B i en vertikal retning. På denne måde kunne man flytte vand til et højere kinetisk energiniveau, men det var først i middelalderens Europa at man opfandt møllehjulet, som udnyttede små vandfald til at få et hjul med skovle til at drive en aksel, som man så kunne sætte gear ind og få høj fart på en drejeskive. Dette princip førte ganske indlysende til hjuldamperne, efter at nogen havde opfundet dampmaskinen som et stykke legetøj. Da den engelske videnskabsmand Isaac Newton dels havde få en dampmaskine til sin ti-års fødselsdag, og da han desuden havde lært sig selv oldgræsk (han var nemlig et geni), satte han de to fænomener sammen, rykkede lidt på skalaforholdene, of dermed var hjuldamperen, lokomotivet og tekstilvæven opfundet.
Dette førte så igen til den industrielle revolution, der har givet kapitalisterne verdensherredømmet, retten til undergrunden i hele universet og alle de penge, de kan spise. Den almindelige borger (du og jeg) har i den mellemliggende tid fået skatter, dyre biler, computervirus og elektronisk overvågning til gengæld, og det er de fleste lykkelige for.
I vore dage er man så også begyndt at fokusere på vindkraft,[1] da luft faktisk er ret tungt (især om vinteren) og kan bruges til at få drager til at flyve, ligesom man kan trække sig frem gennem vinden, hvis man har en drejende propel til at hakke huller i luften, så man kan komme frem.

Noteaparatredigér

  1. Vindkraft bliver produceret, når du laver helikopteren med din penis
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.