FANDOM


m (Fjerner version 146265 af 195.249.211.135 (diskussion) hærværk)
 
(22 mellemliggende versioner af 12 brugere ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
  +
{{citat|Mine bøger er som vand; dem af de store genier er som vin. Alle drikker (heldigvis) vand.|Mark Twain|Mississippi-floden}}<br />
  +
[[billede:WaterBottle.jpg|thumb|200px|Vand forekommer ofte på flaske i [[kiosk]]er og supermarkeder.]]
   
  +
'''Vand''' ([[svensk]]: ''vatten'', [[latin]]: ''[[aqua]]'', [[norsk]]: ''vann'', [[russisk]]: ''[[vodka]]'', [[sanskrit]]: ''Vader'') er en af de mest almindelige [[ressource]]r på [[Jorden]]. Vand forekommer oftest i [[vandhane]]r og på [[flaske]]r i [[kiosk]]er og [[supermarked]]er. Desuden påstår [[sø]]mænd, at det findes i [[rig]]e[[lig]]e mængder rundt om og under [[skib]]ene.<ref>Se også [[overfladespænding]]</ref>
   
MAN KAN DRIKKE VAND
+
==Kemisk sammensætning==
  +
Vands kemiske formel er H<sub>2</sub>O.<ref>På [[fransk]]: H<sub>2</sub>Eau</ref>
  +
'''Vand''' er et af de mest [[brand]]farlige [[grundstoffer]], [[vi]] har i hele [[universet]].<ref>Ja, helt vildt! Se den [[kemi]]ske sammensætning</ref><br />
  +
Et ''vand''molekyle består nemlig af to [[brint]]-[[atom]]er og et [[ilt]]-[[atom]]. [[Dette]] betyder, at vand brænder rigtig godt pga. [[brint]]en<ref>Hydrogen</ref> som brænder<ref>Se bare hvordan det gik [[zeppeliner]]en ''Hindenburg''</ref> og [[ilt]]en<ref>Oxygen</ref> som nærer [[ild]]en. Desuden kan [[man]] [[sag]]tens trække [[vejr]]et i vand<ref>Se selv filmen ''Waterworld''</ref> pga. [[ilt]]indholdet. Det er også derfor at [[fisk]]ene kan trække vejret i ''vand''et! Vand optræder også i naturfænomenet [[regn]]vejr.
   
  +
En af de mere avancerede sammensætninger af ''vand'', må nok være [[saft]]evand. Denne high-tech, nanobaserede vandtype er sammensat af vand og saft. Udvikling af vand har virkelig slået igennem de seneste år, hvor [[vi]] ikke bare har lavet saftevand, men også [[appelsin]]vand og [[so]]davand. Det nyeste nye må nok være [[sæbe]]vand, som vi, med hjælp fra [[Bamses Venner]], har formået at få til at [[an]]tage form af [[cirkel]]formede [[sfære]]r<ref>Det kan også tage form af ''heliocentriske terninger''</ref> og svæve rundt i [[luft]]en, som små, [[død]]bringende dråbebomber.
   
  +
'''Vand''' har gennem tiderne været benyttet til rigtig mange ernæringsmæssige forsøg, og en del af [[disse]] kan sagtens reproduceres derhjemme. For eksempel kan du blande lidt vand i din [[whisky]], og drikker du en del af det,<ref>Vandet altså</ref> vil du have [[forårskraniebrud|hovedpine]] [[næs]]te [[dag]]. Forsøget kan gentages med [[andre]] [[eg]]nede [[sprut|spirituosa]], og [[det]] kan herved bevises, at ''vand'' giver ondt i hovedet.
   
  +
== Brug ==
  +
Vand bruges til rigtig mange ting, som for eksempel til fremstilling af [[soft ice|is]], vandbakkelser,<ref>[[Noget]] med vand og [[dej]] på bakker. [[Klam]]t!</ref> [[vandhane]]r, i [[vandland]] og [[vandpistol]]er.
   
  +
''Vand'' bruges også som barbeque-sauce, når man griller, da [[salt]]et har en [[and]]en smag i [[salt]]vand.<br />
   
  +
Du frarådes stærkt at drikke ''vand''. [[Fisk]] boller i det!<ref>Tak [[W.C. Fields]]. Det var klogt sagt!</ref><br />
   
+
Desuden skal [[man]] [[aldrig]] svømme ud [[lig]]e efter at have [[druk]]ket ''vand''. [[Kroppen]] er nemlig 73,14 procent ''vand''. Hvis man drikker tilstrækkeligt med ''vand'', vil procenten stige til 80 eller derover, og når den ''vand''drukne [[person]] så [[ned]]sænkes i ''vandet'', accepterer [[krop]]pen de [[in]]dtræng[[ende]] [[molekyle]]r fra det omgivende ''vand'', og personen [[op]]løses og bliver en [[in]]t[[eg]]ral del af ''vandet'' selv. Den eneste måde - og det er kun teoretisk - at få [[si]]n [[krop]] tilbage, er at overtage kroppen fra en ikke-80 procent [[op]]løst svømmer mens denne person stadig er i ''vandet''. Mange [[dum]]me [[menneske]]r, såsom [[svensker]]e og [[akademiker]]e, [[tro]]r dog, at når [[menneske]]r forsvinder sporløst i ''vand'', så [[skyld]]es det [[druk]]ning.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
[[billede:WaterBottle.jpg|thumb|200px|Vand forekommer ofte på flaske i kiosker og supermarkeder.]]
 
 
'''Vand''' er en af de mest almindelige [[resource]]r på [[Jorden]]. Vand forekommer oftest i [[vandhane]]r og på [[flaske]]r i [[kiosk]]er og [[supermarked]]er. Desuden påstår sømænd at det findes i rigelige mængder rundt om [[skib]]ene.
 
 
==Kemisk sammensætning==
 
Vands kemiske formel er H<sub>2</sub>O.
 
Vand er en af de mest brandfarlige eksistenser vi har i hele universet.
 
Det vil sige at et vandmolekyle består af 2 [[brint]]-atomer og et [[ilt]]-atom. Dette betyder, at vand brænder rigtig godt pga. brintet som brænder og iltet som nærer ilden. Desuden kan man trække vejret i vand pga. iltet.
 
 
En af de mere avancerede sammensætninger af vand, må nok være saftevand. Denne high-tech nano baseret vand type, er sammensat af vand og saft. Udvikling af vand har virkelig været slået igennem de seneste år, hvor vi ikke bare har lavet saftevand men også, appelsinvand og sodavand. Det nyeste nye, må nok være sæbevand, som vi med hjælp fra bamses venner og den strategi som hitler brugte på fyn, har formået at kunne få vanden til at tage formen af cirkler og svæve rundt i luften som små død bringende sæbebomber.
 
 
Vand har gennem tiderne været benyttet til rigtig mange ernæringsmæssige forsøg, og en del af dem kan sagtens reproduceres derhjemme. For eksempel kan du blande lidt vand i din [[whisky]], og drikker du en del af det, vil du have [[hovedpine]] næste dag. Forsøget kan gentages med andre egnede [[sprut|spirituosa]], og det kan herved bevises at vand giver ondt i hovedet.
 
 
== Brug ==
 
Vand bruges til rigtig mange ting som for eksempel is.
 
 
Vand bruges også som barbeque-sauce, når man griller, da salten har en anden smag i form af saltvand (og sjældne gange i munden).
 
   
 
== Sange ==
 
== Sange ==
Der findes underligt mange sange som handler om vand, er i blandt kan nævnes:
+
Der findes forunderligt mange sange, som handler om vand, hvoriblandt kan nævnes:<br />
*''Vandtoilet'' af [[ABBA]].
+
*''Vandtoilet'' af [[ABBA]].<ref>Water-loo</ref>
*''Røg vandet'' af [[Deep Purple]]
+
*''[[Røg]] ovenpå vandet'' af [[Deep Purple]]
*''Her kommer regnen igen'' af [[Eurythmics]]
+
*''Her kommer [[regn]]en igen'' af [[Eurythmics]]
*''Ild, vand, brand'' af [[Bloodhound Gang]]
+
*''[[Ild]], vand, brænd, brænd, brænd!'' af [[Bloodhound Gang]]
 
*''Varmt vand'' af [[Level 42]]
 
*''Varmt vand'' af [[Level 42]]
 
*''Gå på vand'' af [[Ozzy Osbourne]]
 
*''Gå på vand'' af [[Ozzy Osbourne]]
*''Jeg kan ikke gå på vandet'' af [[Bamse (sanger)|Bamse]] (den tykke hæse bamse)
+
*''Jeg kan ikke gå på vandet'' af [[Bamse (sanger)|Bamse]] (den [[tyk]]ke, hæse bamse)
*''Regnvejrssangen'' af [[Bamse]] (den gule og autistiske)
+
*''Regnvejrssangen'' af [[Bamse]] (den [[gul]]e og autistiske)
*''Regnvejrsssangen (på engelsk)'' af [[Led Zeppelin]]
+
*''[[Regn]]vejrsssangen (på [[engelsk]])'' af [[Led Zeppelin]]
*''Synger bare i regnen'' af [[Frank Sinatra]]
+
*''Jeg synger [[bar]]e i regnen'' af [[Frank Sinatra|Gene Kelly]]
 
*''Smager af vand'' af [[Clouddead]]
 
*''Smager af vand'' af [[Clouddead]]
*''Don't you vand me baby'' af [[Human League]]
+
*''Don't you ''vand'' me [[baby]]'' af [[Human League]]
* Alt med [[Van Morrison]]
+
*''99 Vandballoner'' af [[Nena]]
*''Hot for Teacher med Vand Halen
+
* [[Alt]] med [[Van Morrison]]
[[kategori:Kemi]]
+
*''Hot for Teacher'' af Vand Halen
  +
*''Helligt vand'' af Mercyful Fate
  +
*''[[Høj]]t vand'' af [[Bob Dylan]]
  +
*''The Water Song'' af [[In]]credible [[S]]t[[ring]] [[B]][[and]]
  +
  +
  +
== Vandede fodnoter ==
  +
<references />
  +
[[kategori:Kemi]][[Kategori:Grundstoffer]][[Kategori:Fysik]]

Nuværende version fra mar 1. 2018, 12:04

"Mine bøger er som vand; dem af de store genier er som vin. Alle drikker (heldigvis) vand."

~ Mark Twain om Mississippi-floden


WaterBottle

Vand forekommer ofte på flaske i kiosker og supermarkeder.

Vand (svensk: vatten, latin: aqua, norsk: vann, russisk: vodka, sanskrit: Vader) er en af de mest almindelige ressourcerJorden. Vand forekommer oftest i vandhaner og på flasker i kiosker og supermarkeder. Desuden påstår sømænd, at det findes i rigelige mængder rundt om og under skibene.[1]

Kemisk sammensætningredigér

Vands kemiske formel er H2O.[2] Vand er et af de mest brandfarlige grundstoffer, vi har i hele universet.[3]
Et vandmolekyle består nemlig af to brint-atomer og et ilt-atom. Dette betyder, at vand brænder rigtig godt pga. brinten[4] som brænder[5] og ilten[6] som nærer ilden. Desuden kan man sagtens trække vejret i vand[7] pga. iltindholdet. Det er også derfor at fiskene kan trække vejret i vandet! Vand optræder også i naturfænomenet regnvejr.

En af de mere avancerede sammensætninger af vand, må nok være saftevand. Denne high-tech, nanobaserede vandtype er sammensat af vand og saft. Udvikling af vand har virkelig slået igennem de seneste år, hvor vi ikke bare har lavet saftevand, men også appelsinvand og sodavand. Det nyeste nye må nok være sæbevand, som vi, med hjælp fra Bamses Venner, har formået at få til at antage form af cirkelformede sfærer[8] og svæve rundt i luften, som små, dødbringende dråbebomber.

Vand har gennem tiderne været benyttet til rigtig mange ernæringsmæssige forsøg, og en del af disse kan sagtens reproduceres derhjemme. For eksempel kan du blande lidt vand i din whisky, og drikker du en del af det,[9] vil du have hovedpine næste dag. Forsøget kan gentages med andre egnede spirituosa, og det kan herved bevises, at vand giver ondt i hovedet.

Brug redigér

Vand bruges til rigtig mange ting, som for eksempel til fremstilling af is, vandbakkelser,[10] vandhaner, i vandland og vandpistoler.

Vand bruges også som barbeque-sauce, når man griller, da saltet har en anden smag i saltvand.

Du frarådes stærkt at drikke vand. Fisk boller i det![11]

Desuden skal man aldrig svømme ud lige efter at have drukket vand. Kroppen er nemlig 73,14 procent vand. Hvis man drikker tilstrækkeligt med vand, vil procenten stige til 80 eller derover, og når den vanddrukne personnedsænkes i vandet, accepterer kroppen de indtrængende molekyler fra det omgivende vand, og personen opløses og bliver en integral del af vandet selv. Den eneste måde - og det er kun teoretisk - at få sin krop tilbage, er at overtage kroppen fra en ikke-80 procent opløst svømmer mens denne person stadig er i vandet. Mange dumme mennesker, såsom svenskere og akademikere, tror dog, at når mennesker forsvinder sporløst i vand, så skyldes det drukning.

Sange redigér

Der findes forunderligt mange sange, som handler om vand, hvoriblandt kan nævnes:


Vandede fodnoter redigér

 1. Se også overfladespænding
 2. fransk: H2Eau
 3. Ja, helt vildt! Se den kemiske sammensætning
 4. Hydrogen
 5. Se bare hvordan det gik zeppelineren Hindenburg
 6. Oxygen
 7. Se selv filmen Waterworld
 8. Det kan også tage form af heliocentriske terninger
 9. Vandet altså
 10. Noget med vand og dej på bakker. Klamt!
 11. Tak W.C. Fields. Det var klogt sagt!
 12. Water-loo
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.