FANDOM


DanskRigs
"I morgen er der atter en sejr"
~ Valdemar om i morgen

Valdemar Sejr eller Valdemar 2., var konge i samfulde 39 år, hvor Danmark gik fra sejr til sejr. Først var det betalingsbalancen der viste totalt overskud, så var det arbejdsløshedsprocenten der gik ned til -21, så var det huspriserne der tordnede op og gav hele nationen råd til firehjuls-hestetrækkere, fladrunesten og nye stråtag.

Kongelig redigér

Valdemar blev konge i 1202, da hans bror, Knud Nederlag, døde i barselsseng[1].

Lebensraum redigér

Kong Valdemar havde kun en ting i hovedet og det var Lebensraum. Nå ja, og dronning Dagmar, som var en lækkerbidsken og meget elsket af det danske folk. Men lidt doven, åbenbart, for:

30px-Cquote1 svg Ud i Ringsted hviler dronning Dagmar 30px-Cquote2 svg
Folkevise
Dannebrog himlen

Foto af Dannebrog, der daler ned fra himlen. Der varede ca. 600 år at få fremkaldt billedet.

Nå, men det var det dersens lebensraum, vi kom fra:

  • Først erobrede han Holsten, Ditmarsken, Lübeck og Hamburg og etablerede Otto Duborg i Padborg, så vi kunne få nogle billige bajere.
  • Så gik det ud over balterne, nærmere bestemt esterne[2], som blev tæsket sønder og sammen den 15. juni 1219, hvilket gjorde dem til gode kristne. Ved samme lejlighed faldt Dannebrog ned fra himlen og vi danskere blev samlet om dette pragtfulde klæde, der nu anvendes i vore kolonihaver og på dronningens fødselsdag og øjensynlig anvendes som opvarmningsgenstand i muslimske lande og Holger Drachmann[3] skrev "sankte hans, sankte hans", men det tog ham alligevel næsten 700 år.

Men tyskerne, de ville have Hamburg tilbage!

Jyske lov redigér

Så da Valdemar Sejr og sønnen, der også hed Valdemar, efter sin far, der jo hed Valdemar og ikke mindst sin farfar, der også hed Bent[4], tog på jagt på Lyø i 1223, blev de kidnappet af Sorte Henrik[5] fra Schwerin.

Henrik nægtede at slippe dem løs igen[6], før de havde betalt en løsesum. Men penge var en by i Estland. Skidt pyt,

30px-Cquote1 svg Så må I låne pengene af mig! 30px-Cquote2 svg
Henrik Mørk

Så Henrik lånte sine gidsler 45.000 mark, så han kunne slippe af med dem. Men det var ikke det hele, nej, nej, de måtte afgive hele Nordtyskland og lukke Otto Duborg-butikken til helt op i det tyvende århundrede. Valdemar måtte også love, at han ikke ville tæske Henrik, næste gang de sås til dronningens fødselsdag eller noget[7].

30px-Cquote1 svg Nå. Hvad udad tabes, må indad vindes! 30px-Cquote2 svg
Valdemar 2.

Godt tænkt, Valde![8]

40pxKlumme
Jyske Lov
Med lov skal land bygges. Farvel til blodhævn og goddag til vidneudsagn i retten. Vidnebeskyttelsesprogrammet kom først til senere, da det viste sig, at det kun var myndighederne, der havde lagt blodhævn på hylden.

Så han underskrev Jyske Lov, der gjorde Jylland til momsfrit og skattefrit område, indførte sorte penge og befalede, at der skulle være anhængertræk på alle firhjulshestetrækkerne.

Så døde han. Og nu lever han ikke mere. Ak, ja.

Kgl. notarius noterredigér

  1. Knud blev slået ihjel af jordemoderen med en hammer, da han ville bedække sin fødende kone. Ingen i sengen overlevede.
  2. Nogen påstår at han drog af Pommeren til
  3. Ja, gu' drak han!
  4. Kaldet Valdemar den Store eller mere officielt Valdemar XXXXL
  5. Henrik var ikke rigtig sort. Han gad bare ikke rense negle.
  6. På trods af bandlysning af Paven
  7. Til gengæld måtte Henrik ikke kalde Valdemar for et Danefæ
  8. Senere danske regeringer har med held opnået lige så gode aftaler, f.eks. med A. P. Møller omkring olie i Nordsøen


Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.