FANDOM


V$ \Delta $VA er en tysk musikkanal. Forestil dig MTV, bare med op til 10% chance for tyske sange, og så med nogen andre programmer. Det ér en konkurrent til MTV, selvom de begge er ejet af den samme.

Historieredigér

En dag sad Tom McGrath, daværende præsident inde i Time Warners tv-stue, og opdagede, at nogen havde åbnet en europæisk MTV. Han slog derover for at høre noget af det tyske musik, som han elskede, for Tyskland er jo det land i Europa med flest indbyggere, som altså ikke ligger med en ordentlig del ovre på et helt andet kontinent, så det måtte der jo være noget af. Han opdagede dog hurigt, at de talte engelsk, og efter et par ugers intensiv spionage kiggeri, kunne han fastslå at der ikke var noget som helst tysk ved det. Det var han ikke glad for:

30px-Cquote1 svg
Nej! Nu har jeg spildt så meget tid på det her! MTV viser bare de amerikanske kunstnere! De har kun lavet det dér for at tjene penge, ikke for musikken! Man skal da også gøre alting selv...
30px-Cquote2 svg
Tom McGrath med en ny idé


Han sendte bud efter et personale, og ikke lang tid efter fik han en tv-kanal op at stå, sådan ca. ⅓-⅜ inde i 90'erne. Det var han vældig lykkelig ved, sammen med de tyskere der foretrak tysk musik. Kanalen blev så populær i Tyskland, at de amerikanske pladeselskaber ikke kunne overse dem, og de begyndte så at få idéer:

30px-Cquote1 svg
Hva' siger du til, at du får lidt penge og til gengæld viser vores musik noget mere?
30px-Cquote2 svg
Universal Music om investeringsmuligheder


Det gik han med til, men kun fordi han gerne ville spare sammen til at kunne åbne VIVA Zwei. Men før der blev penge til det, begyndte alle pladeselskaberne at ville give ham endnu flere, og han vidste, at hvis han blev ved, ville tyskerne opdage det, så han lod være. Men resten af Time Warner var ikke helt enige:

30px-Cquote1 svg
Når du har muligheden, så skal du skaffe penge, også selvom ikke alle vil synes, det er fine metoder!
30px-Cquote2 svg
Time Warners regel # 1


Så Tom McGrath sagde op, for han var en ærlig mand og havde kun taget jobbet, fordi han så kunne se utroligt meget tv, og han tog sin kanal med sig. De eneste, der ville have ham, var dog Viacom, selvom de ejede den dér konkurrentkanal, men så fik han også en ordentlig chefplads.

Ikke lang tid efter tog han hul på sin sparegris og startede VIVA Zwei, som fokuserede på mindre populær musik. Men det var ikke så kendt, så det skiftede i 2002 navn til VIVA Plus og fokuserede nu kun på populær musik. Men i 2007 blev den så solgt, da folk hellere kun ville se 1'eren.

I mellemtiden var der kommet en rigtig tysk MTV. Men som det er sket med de fleste andre MTV'er, sender de ikke så meget musik. Alligevel konkurrerer VIVA, for hvem vil ikke vise sig bedst?

Ellers har kanalen også invaderet Schweiz, Østrig, Ungarn og selvfølgelig Polen.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.