FANDOM


Plagionotusdetritus

Her ses en af de mindre unger, som urskovshvepsebukken får hundreder af i store kuld, hele sommeren igennem. Eksperter har regnet ud, at der er brugt 350 kilo råt menneske kød til at opfodre hver eneste fuldvoksne bille

Urskovshvepsebukken (latin: plagionotus detritus), som ellers blev anset for at være stendød uddød i Danmark, er nu fundet, ivrigt kopulerende, i en stor, halvrådden væltet eg i Jægersborg Dyrehave. Arten blev i sin tid indfanget og udryddet herhjemme under en række hemmelige naturlige natlige pogromer "sanitets-operationer", og man har - indtil i onsdags - ellers ikke set den i nærheden af rigsgrænserne i over 142 år, tre måneder og fem dage.

Urskovshvepsebukkens plads i økosystemetredigér

Da en voksen urskovshvepsebuk kan blive op mod halvanden meter i kropslængde, og da den samtidig har en rasende umættelig appetit frisk, råt kød, så gjorde kæmpeinsektets i øvrigt hjernedøde adfærd den heldigvis til et let mål, da menneskeheden omsider fik opfundet krudtet og kunne plaffe blykugler igennem deres sort-gule panser af kitin.

Indtil hvepsebukken fik smag for mennesker i vikingetiden, havde de store insekter levet i fred og samdrægtighed med aberne og de øvrige hominider. I de knap 600 år, der gik fra starten på det store ædegilde i 1066 og frem til frokostbuffétslaget ved Hamborg i 1612 - hvor urskovshvepsebukkene led et stort nederlag - blev menneskeheden decimeret med over 70 procent. Da urskovshvepsebukkene ud over kød også spiser cellulose, herunder papir, så er samtlige samtidsfortællinger fra denne tid desværre også gået tabt.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.