Spademanns Leksikon
Spademanns Leksikon

Ulighed er det værste man kan have i et samfund. Den eneste måde at bekæmpe ulighed på er at tage de to vertikale linjer i U'et og bøje dem væk fra hinanden så de bliver til et V. Hvis man kan det, så har man uskævhed i stedet for ulighed. Uskævhed er godt for samfundet. Regeringspartiet Venstre har taget navn og logo efter uskævhedens form, nemlig det bøjede U der ligner et V. Lande med høj ulighed kaldes for U-lande. Hvis bare man bøjer de vertikale linjer i U'et, så man får et V, så er det et V-land. Dette har ingen praktisk betydning, men det lyder ikke desto mindre bedre.

Danmark er et V-land og regeres af det partiet Venstre. Politiske partier der er imod ulighed og går ind for uskævhed kaldes for venstreorienterede - opkaldt efter det danske regeringsparti af samme navn. For at have en stabil sund V-regering kræves dog to partier kaldet Venstre og Højre. Venstre's opgave er at bøje den venstre linje i uligheden, mens Højre skal bøje den højre linje. Det er da ikke så svært at forstå. Ellers er her nogle eksempler på ulighed:

Nogle eksempler på ulighed[]

  • Børge, der ikke gad høre efter i skolen og aldrig har haft et arbejde, tjener næsten lige så lidt som dig.
  • Single-Sally, der ikke kan med mænd, får et barn med staten, hvilket kaldes insemination. Staten betaler selvfølgelig forhøjet børnebidrag, da Sally er enlig, men hun kunne godt tænke sig at have råd til en tur med Hurtigruten fra Bergen. Men det bliver nok først til næste år, hvis hun selv er nødt til at spare op.
  • Samtlige af Akmeds sønner er i fængsel og pigerne er på genopdragelse i Nigera, så de kan lære at opføre sig ordentligt.
  • Kommunen nægter at give Willy tilskud til køb af varer for 150.000 kr., så nu er det pløkumuligt for ham at samle alle dyrekortene fra Bilka til sin lille søn, Zamuel med Z.
  • Danmark nægter at oprette et decideret koldskålspoliti, selv om to husmødre har klaget over de opskruede priser i sommerhalvåret.