FANDOM


Uv5

Dagens Quiz: gæt hvor mange af personerne, på dette billede, der er næsten uigenkendelige i tv-serien, i forhold til bogen[1].

"I det mindste, lovede filmbranchen mig, at mit værk "The Picture of Dorian Grey" ikke ændredes, til filmatiseringen fra 2009. Jeg har desværre ikke set den endnu."

~ Oscar Wilde


Uendelige Verden (Originaltitel: "World without End") er en roman fra 2007, som Ridley Scott i 2012 fik tryllet om til en ekstremt løst inspireret tv-serie, der er så massivt ændret i forhold til bogen, at man skal drikke sig stiv, og trække Ja-hatten helt ned foran øjnene, før end man kan skrive under på, at det vitterligt er en filmatisering , og ikke bare et pr-stunt, for at sælge noget politisk korrekthed til masserne. Underligt nok, var forfatter Ken Follett, konsulent på filmatiseringen, og må som sådan have sagt god for at bruge hans værk som lokumspapir.

Uendelige handlingredigér

Om man læser bogen, eller ser tv-serien, vil man få at vide, at handlingen udspiller sig i den fiktive engelske by Kingsbridge, ca. 157 år efter forgængeren "Jordens Søjler", hvilket så stadfæstes til perioden 1331-1341, hvilket er liiiiiiige netop dér hvor Den Sorte Død når England, i 3 bølger. At det første pestudbrud i England, helt specifikt var i Juni 1348, døde ud i december 1349, og helt forsvandt 1352[2], er åbenbart ligegyldigt for handlingen. Her i dette morads af pandemier der ikke var der endnu, render et væld af mere-eller-mindre stereotype skurke rundt og myrder, voldtager og konspirerer, medens en flok politisk korrekte stærke kvinder, driver handling og lokalsamfund fremad, godt bakket op af homoseksuelle figurer, der er tilstrækkeligt i skabet til ikke at blive hængt, men tilstrækkeligt ude af skabet, til at andre figurer (kun de gode, naturligvis) gør opmærksom på, at så længe man udøver det i kærlighed, og ikke er utro, er det ok. Dem der gør det af seksuelt begær - og som er gift - er stadig ok, fordi det er de bare. Middelalderlige teokratier eller ej.

Kingsbridge døjer naturligvis med sine problemer: Merthin Bygmester, som i bogen er en rødhåret efterkommer til Eddie Redmaynes figur i "Jordens Søjler", og som er en liderkarl der knepper sig igennem handlingen, er i tv-serien en flødebolle-duksedreng[3], der kun lever og ånder for heksen Caris Uldkræmmer[4], der klarer alt. Samtidig med, at hans bror af opvækst, Ralph, myrder og knepper praktisk talt alle i verden, samtidig med, at Ralphs biologiske bror forsøger at myrde Caris, fordi at han ikke må kneppe hende. i 1300-tallets feudale middelalder, hvor børn døde som fluer, er det sidste man har brug for åbenbart, at unge, frugtbare kvinder, føder nogle unger inden menneskeheden går under.

Uv4

Ridderen Sir Thomas Langley, der i serien er bøsse med ham fyren til højre i billedet - nå ja, også er Langley også Kong Edward II, selvom de i bogen er to forskellige personer.

Uv2

Promobillede fra serien, af Isabella af Frankrig.

Uv1

Foto fra en DLC til pc-spillet "Crusader Kings II", af en "ukendt" kvinde[5].

Lidt opsummering

Roland henretter Mattie, og Jarlen af Shiring[6]. Petranilla myrder sine to brødre, for at sønnike, Godwyn, kan blive prior i klostret. Merthin og Ralph slåsser, og bliver fjender for livet. Gwendas far vil bolle hende (igen), og sælger hende så for en ko - hendes bror Holger[7] forsvarer hende ikke, men giver hende en frugtkniv. Derpå myrder Gwenda en fyr. En bro braser sammen, og mange dør. Ralph bliver magistrat i Wigleigh, og tyranniserer Annets fyr, så Annett hæver forlovelsen, hvorefter Annetts X-fyr lever på polsk med Gwenda de næste 8-10 år. Annett bliver voldtaget af Ralph, da hun mobber ham med hans "lille" pik, men den er altså ikke mindre, end den stadig skal have en klat spyt, for at trænge ind i Annett. Godwyn dømmer Ralph til døden, ved kastration, opsprætning og hængning, i dén rækkefølge, men Ralph bliver 10 sekunder inden kastrationen benådet af Edward III, der inviterer Ralph med til Hundredeårskrigen[8]. Caris bliver dømt til døden, men gemmer sig i et nonnekloster på kujonagtig vis, og får at vide, at hvis hun forlader nonneordenen, bliver hun henrettet[9]. Godwyn - Caris' fætter - afpresser sig til prior-titlen, og indfører en gammeltestamenteligt teokrati i Kingsbridge. Pludselig midt i det hele, kommer Den Sorte Død, 7 år for tidligt, men bliver hurtigt glemt af produktionsholdet på serien, og forsvinder dermed ud af handlingen uden et eneste ord! En masse forviklinger senere, dræber Edward 3. sin far Edward 2., og alting ender lykkeligt for alle, undtagen skurkene.

Uendelige tilføjelserredigér

  1. Hvis du gættede på "samtlige", har du gættet rigtigt! Din præmie, spørger du? Du har vundet retten til at se- og læse "Pippi Langstrømpe", ligeså snart svensken er færdig med at gøre dén totalt uigenkendelig, ved at slette ord og vendinger, omskrive hele afsnit, og gøre Tommy og Anika til syriske flygtninge.
  2. Her tales om Den Sorte Død, og ikke de mindre pest-udbrud der sås med nogle årtiers mellemrum, frem til det 17. årh.
  3. Og sandsynligvis tidligere frivilligt medlem af Skolepatruljen.
  4. der er dømt til døden for hekseri og kætteri, men som alligevel slipper godt fra alt.
  5. Vi har endnu ikke fundet nogle beviser på, at der er blot den fjerneste sammenhæng mellem de to billeder. Heller ikke de to kvinders næser og munde, der ellers begge to, er ret karakteristiske.
  6. Grevskabet findes ikke i virkeligheden, og "jarlen" bor til leje i bogen.
  7. Som hedder Philemon i bogen. Ingen af dem er saksere i bogen, men på tv er de.
  8. Mærkeligt nok, har ingen sex med Jeanne d'Arc.
  9. Dette sker naturligvis ikke, da stærke kvinder altid realiserer sig selv.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.