Spademanns Leksikon
m
Linje 24: Linje 24:
 
{{faktaboks|Udsalg i Fakta|
 
{{faktaboks|Udsalg i Fakta|
 
*Udsalg er det modsatte af indkøb
 
*Udsalg er det modsatte af indkøb
*Der må kun holdes fødselsdagsudsalg, hvis kassedamen, hans/hendes børn, familie eller bekendte har fødselsdag. Udsalget må maks vare en måned}}
+
*Der må kun holdes fødselsdagsudsalg, hvis kassedamen, hans/hendes børn, familie eller bekendte har fødselsdag. Udsalget må maks vare en måned.
  +
* Når der er udsalg i Fakta, må du gerne blive længere end 5 min, derfor holder Fakta aldrig udsalg.}}
  +
 
== Noter ==
 
== Noter ==
 
<references/>
 
<references/>

Versionen fra 3. mar 2011, 17:48

Der er en grund til vikingerne var så store og stærke, de sejlede rundt i grummibåde ved hjælp af håndkraft

Ordet udsalg stammer Vikingetiden, hvor vikingerne sejlede verden rundt i deres grummibåde, og fangede fisk, for at få råd til større skibe.

Desværre kan en gummibåd, som mange af os jo ved, ikke sejle ret hurtigt, så ofte når vikingerne nåede frem til land med deres fisk, var fiskene ved at gå i forrådnelse. Så det kunne de ikke tjene på, derfor måtte de bruge alle forretningskneb, og sælge til halv pris i stedet. Det var der meget salg i, og folk var helt vilde. På den måde kunne vikingerne få store skibe at sejle i. Herfra stammer navnet udsalg.

"Dengang var vi ikke så moderne som nu."

~ Harald Blåtand om sit liv som viking


Former for udsalg

Varene ligefrem råber efter at blive taget.

  • Bukikker og supermarkeder - har ikke kun som os andre normale mennesker, fødselsdag én gang om året. Nej, som butik har man været så heldig, at have fødselsdag flere gange om året. Desværre får man bare ikke gaver, men man er tvunget til at give ud, af sine ellers så fine varer, til halv pris. Dette kaldes udsalg.
  • Din lokale luder - For at finde ud af, om han, hun eller det, har udsalg, vil vi her på siden foreslå at du tager et kig i ugeavisen, eller ringer til "My whore" på din mobiltelefon. De reklamere ofte med det. Så hvis du vil have et billigt knald til halv pris, så tag et kig forbi han, hende eller det.
  • Biludsalg - dette er folk der kører rundt verdenover i deres biler, og sælger ud af deres varer på den måde. Da det som ofte foregår udenfor, har det også fået navnet udsalg.
  • Loppeudsalg - Nej, her er ikke tale om lopper, men loppemarkeder. På disse populære markeder, kan du få ting til vanvittigt lave priser. Du kan være så heldig at fylde en helt sæk med tøj for kun 50 kr[1] Denne kategori går meget ind for genbrug.
  • Pilleudsalg - Det er når din apoteker den første weekend i måneden, holder udsalg. Her kan du få en bland-selv pose, og fylde den med piller for kun 20 kr.
  • Børneudsalg - denne handling er en form for omvendt kaution. Ofte ses priser på hjemmesiden qxl, startet fra 5.000 kr, endt helt ned i en flad 25 øre. Har du et problembarn, eller en hysterisk teenager, kunne dette være en mulighed.
  • Januar udsalg - Her er der udsalg på alt hele januar måned. Ja, alt faktisk. Så her skal du være hurtig og slå til, for tingene bliver revet væk fra en side.
  • Brandudsalg - Udsalg af ting som kan brænde.


Noter

  1. Nåøhm, flængerne og blodpletterne? Øh, de er der skam på grund af en helt urelat- naturlig hændelse. Bare giv det en vask og noget sytråd, og det hele er godt som nyt.