FANDOM


"Hvis vi viser den bare bryster, kan vi måske holde den ude af landet!"

~ Pia Kjærsgaard om tysk grammatik


Nazisternes værk redigér

I Tyskland i 1940 da jødeforfølgelsen var på sit højdepunkt, fandt Hitler og hans generaler på en genial ide for at holde urene tyskere ude af deres land. De besluttede sig for at lave den tyske grammatik så uoverskuelig, at kun de korrupte "rene" tyskere ville blive i landet. De næste to år gik med at de mest ulogisk tænkende mennesker, Hitler kunne finde, arbejdede på en ny tysk grammatik.

I 1943 var det nye "Der die das des dem den; ein eine keine einen eines einer keiner einem keinen!" system, som det blev kaldt, klar til at overtage hvor det tidligere "Der; ein!" system havde hersket.

Allerede i 1944 var systemet udbredt i de fleste af de tysktalende lande. Senere samme år havde grammatikken sin effekt: Flere og flere jøder flygtede fra Tyskland, angiveligt fordi de ikke kunne finde ud af de mærkværdige grammatiske regler.

Men Hitlers plan gav bagslag. Under en brevudveksling i 1945 førte ukorrekt grammatik til, at en general pressede sine tropper ind i den kolde sovjetiske vinter, til trods for at Hitler ville have dem trukket tilbage. Historien lyder, at Hitler ved en fejltagelse havde dikteret "Ihrer" i stedet for "ihr" da hans sekretær skrev et brev til generalen. Desværre for Hitler betød dette at et kæmpe slag på sovjetisk jord blev tabt. Få måneder senere, da Hitler dikterede endnu et brev forkert, hvilket ledte til endnu større død blandt tyske soldater, gik det helt galt for ham. Hitler opgav fuldstændig at få styr på den djævelske grammatik, han selv havde sat i værk. Hitler begik selvmord i sin frustration over grammatikken, der forvoldte skade på alle tyskere, rene som urene.

"Ich nehmen mein eigen Leben wegen der dumm Grammatik!"

~ Hitler om sit selvmord


Efter Hitlers død endte Anden Verdenskrig da også snart, da folk indså, at der ikke var nogen grund til at slås. Men den ufatteligt uoverskuelige tyske grammatik blev af en eller andet grund ikke slettet, og derfor kæmper vi stadig mod den i dag.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.