FANDOM


En greekphilosophers

Undersåtter vrider sig i rædsel da tyranen Hippias Burritos vedtager forbud om at tørre sig i røven.

Ordet tyranni er afledt af Tyr (rocker fra Hell's Angels) og dukken Anna (fra DR's børneprogram "Anna og Lotte").
Fænomenet opstod en nat da rockeren Tyr kom gående på Istedgade og så Anna stående på hjørnet. Efter DR's konkurs blev Anna fyret og var tvunget til et liv som dukkeluder. Tyr, der var helt høj på coke, gik hen til Anna hvorefter han gennemtævede hende så dunene stod ud af kroppen på hende.

Historie redigér

Oprindeligt lå der noget negativt i ordet tyranni eftersom det blev brugt i antikkens Grækenland med betydningen "retarderet hersker" (γαμημένο σκατά).

En Tyran var i oldtidens Grækenland betegnelse for en enevældig hersker, der havde fået magten, ved enten at have vundet ved udtrækning eller blot fordi han/hun var født retarderet. Antikkens syn på retarderede kan sammenlignes med dagens Danmark hvor de får tildelt ekstra priviligier fordi "alle skal have lige rettigheder".

I nutiden er der altid tomme, afmærkede parkeringspladser og gratis ludere på skatteydernes regning. I antikken, var der det samme, men de misdannede havde derimod top pimpede hestevogne og vilde skøger med 3 bryster.

Retard6.jpg 0

Down syndrom bliver anset som det ypperste statussymbol i dag, så vel som i antikken.

I mange græske bystater opstod der tyranni efter aristokratiets fald (i den arkaiske periode), og tyranniet blev igen (oftest efter mindst 300 år) erstattet af oligarki eller demokrati. Nogle af antikkens kendteste tyranner var Peisistratos, som blev tyran som 4-årig i Athen fra 546 til sin død i 547 f.Kr., og hans bedstefædre Hippias Burritos og Hippas Pachos Pakhest, som var tyranner fra faderens død til tyranniets afskaffelse i 2001 e.Kr. (Hippias Burritos - også kaldet "Den sværest misdannede" - blev dog dræbt allerede i 514 f.Kr. af de legendariske tyranmordere Piratos og Haribo Mix).

Tyrannerne blev oftest set som guder selvom de udøvede deres magt på en ubesindig og urationel facon.

Tyranni i nutidens politik redigér

Tyranni bliver ofte forvekslet med demokrati da de to styreformer er nært beslægtede. Forskellen er at i demokrati bliver endnu flere tilfældige personer og retarderede sat sammen i grupper/haller hvor de spiller ludo eller backgammon og skal udgive sig for at styre regeringen. Spillenes udfald er afgørende for nye lovforslag og reformer.

Se også redigér

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.