FANDOM


Tourist

Turister er altid umanerligt smagløst klædt allerede når de møder i lufthavnen. Med hver sit kamera håber de at kunne indfange små fragmenter af deres lykkelige liv inden de igen kan komme på ferie om fire år.

En turist er en person, der rejser et sted hen for at bo der - udelukkende med tanke på at rejse hjem igen.

Turistens oprindelseredigér

Turisterne blev oprindelig opfundet omkring år 100 f.kr., da De Puniske Krige fostrede en ny form for ødelæggelsesturisme, hvor man kunne tage til fremmede lande og drikke, voldtage og hærge, indtil der ikke var to sten oven på hinanden, og alle kvinder var gravide. Konceptet blev derefter gemt og glemt i ca. 2060 år, indtil Spies relancerede turismen og arrangerede de første turistture til syden. Resultatet var i grove træk det samme...

Turistens udviklingredigér

I starten kom turisten for at ødelægge og hærge. Dernæst kom der en længere periode, hvor turisten kom med jern, bronze, kvinder eller andre lignende handelsvarer. På den måde kunne turisten bidrage både til det givende og det modtagende samfund med kulturel inspiration og varer fra fjerne egne.

Turisthat1

Ville du rejse, iført sådan en hat? Næppe!

På et givent tidspunkt, indførte bl.a. Danmark noget, som de kaldte Vikinger. De var en slags avancerede turister, der selv medbragte deres sværd og hjelme, og så var ødelæggelsesturismen igen top-moderne. Konceptet beskriver en af de åbenlyse paradokser ved verdenshistorien.
I dag er det selvfølgelig fuldstændig utænkeligt, at en turist tager til fremmede lande med en hjelm med horn på, endsige kommer hjem med et sværd som kun knapt kan anvendes som brevåbner.

Omkring Gorm den Gamles tid, indføres en ny form for turisme, hvor der over landegrænser udveksles "tro". Det var indledningen til en længere æra, hvor turister kunne komme til fremmede lande og fortælle de lokale, at de selvfølgelig var både dummere og dårligere end den kloge og gode tilrejsende[1]. Denne turisme sendte Korstogene til Mellemøsten, Egede til Grønland og Martin Luther til Danmark. Fedt nok...

Turistens formålredigér

Turisten har som erklæret mål at "Besøge nye steder og søge ny inspiration, under hensyntagen til alle lokale skikke" - et motto som vel ca. svarer til at en rocker bedyrer, at narkohandel, dummebøder, Drive by shooting og prostitution er utænkelige aktiviteter for et medlem af en ædel motorcykelklub. Turister tager afsted for at gøre en forskel - primært for dem selv! Dernæst på bekostning af alle andre.

Til forstærkelse af turismens indtryk på det modtagende samfund, kan der ofte med fordel medbringes et antal skrigende børn og et større antal kameraer. Derudover medbringer turister:

Standardudstyr for turistenredigér

StandardTurist

Turister! Altid veltrimmede og veludrustede.

 • Et udløbet pas
 • En kuffert[2] der er blevet væk allerede i Lufthansas varetægt.
 • En amagerhylde til at stille sine grimme souvenirs på.
 • En grim sivhat, hvor der står "Viva España" på.
 • Et større antal kameraer[3].

Turistens yndlingsstederredigér

Al turisme har til formål at drikke til du går omkuld og bliver plyndret af en lokal. Derfor er moderne turismes yndlingssteder i dag præget fortrinsvis af drikke-kultur, snarere end bare... kultur...

Turister tager derfor i dag primært afsted til:

 1. Ægypten (For at være kulturel - helt sikkert for at være kulturel...)
 2. Spanien Lloret de Mar (For at drikke og score)
 3. Spanien Ibiza (For at drikke og score)
 4. Bulgarien Sunny Beach (For at drikke score)
 5. Bornholm (For at høre, hvad Møller drikker i Ekkodalen).
 6. Tyrkiet (For at blive fuppet og blive scoret)


Tyskerne er også velrenommerede turister. I årene 1941 til 1944, prøvede tyskerne at indrette et større turistområde i Rusland, men grundet omstændighederne endte det nærmest med at være omvendt.
Så rejste tyskerne i stedet til Jyllands vestkyst, hvor de har hærget lige siden.

Turister er grunden til, at Spademann har oprettet: Spademanns Guide til guidede ture

Ekstrabemærkninger for turistenredigér

 1. Selvfølgelig endnu en utænkelig situation i en moderne verden
 2. Nu manglende.
 3. Turister fra Japan har sjældent under 30 - mavehængte.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.