Spademanns Leksikon

Denne mand er på dette tidspunkt ikke klar over han faktisk kører på cykel. Han vendte tilbage til Touren i 2009 sammen med Manden som udtrykker sig i hovedsætninger

"De ska' ha' baghjul ne' i touren"

~ Bjarne Riis om dopingkontrollerne


40pxKlumme.png
Fransk Ordbog udformet af Manden som udtrykker sig i hovedsætninger
Leth1.jpg

"Hvorfor jeg gjorde det? Fordi jeg havde erektion den dag Fordi jeg var i stand til det"

~ Manden som udtrykker sig i hovedsætninger om hvorfor han kneppede den mindreårige kokkepige


 • Pavéer - disse glatte, bestialske brosten som føles voldsomt belastende på rytterens skridt når han kører gennem Les forets d'Arenberg.
 • Klassementet - Det må være den rangfølge - det hierarki - som selvfølgeligt opstår når de store møder sandheden, spejlbilledet på Col de Tourmalet.
 • Téte de la course - De modige og eventyrlystne som ikke længere kunne eksistere i kraft af Pelotonens trivialitet, dens logik, dens virkemåde. De udfordrer skæbnen på egen hånd kun med et vagt håb om storhed, succes, forløsning.
 • Les Poursuivants - dette kobbel ulve som båret af kynisme sat i værk af holdkaptajnen forsøger at indhente eller decimere tidsforspringet.
 • Massif Centrale - dette barske, nådesløse flade terræn som indbyder temporytterne til at yde deres sublime.
40pxKlumme.png
Manden som udtrykker sig i hovedsætninger om at interviewe en dansker på engelsk og ikke på fransk
Leth1.jpg
Så skete det - en dansker var i stand til at stikke af fra hele feltet og blev selvfølgelig taget for bloddoping bagefter løbet. Alligevel fik manden med hovedsætningerne æren at interviewe ham på engelsk og ikke på fransk...

"Hvorfor jeg gjorde det? Fordi jeg havde erektion den dag Fordi jeg var i stand til det"

~ Manden som udtrykker sig i hovedsætninger om hvorfor han ikke interviewede Nicki Sørensen på fransk

Tour de France er en årlig national test af Frankrigs antidoping beredskab. Testen finder sted som et simuleret internationalt cykelløb, så efaringerne kan bruges i de virkelige løb, så som Tour d'Afrique, Giro d'Italia, Post Danmark Rundt og US Postal.

Der har kun været én dansk cykelrytter i Touren. Nogensinde. Han hedder Bobby Olsen, og kommer vistnok fra Tyskland. Det var desværre sådan, at han engang til en pressekonference, lavede en Bjarne Rismark, og knak sammen i gråd, fordi han engang havde taget et sug i et af Pim's joints, og (af samme årsag), havde efterladt sig selv i en tilstand af invaliderende skyldfølelse over at have snydt. Han blev forresten også arresteret for at nøgenbade i Seinen midt om natten engang. (Er desuden også meget allergisk over for kyllingesushi, det giver ham sådan en forfærdelig dårlig mave.)

Ruten[]

Ruten rundt i Frankrig er umulig at forstå for almindelig begavede mennesker. Derfor har man på TV 2 ansat "Manden som udtrykker sig i hovedsætninger"

Manden som udtrykker sig i hovedsætninger ser mennesket som en perfekt maskine som kun har godt af at blive tunet til at yde det sublime. Derfor har Tour de France antaget den noget usportslige karakter fordi alle ønsker at blive én af de store.

Der er stadig ingen som ved om "Manden som udtrykker sig i hovedsætninger" har prøvet at sidde på en cykel i virkeligheden. Derfor blev der i 2009-Tour de France set frem til det øjeblik, hvor Rolf Sørensen udfordrede manden på en lille bakketop. Vi mente manden kunne få revanche i korrekt udtale af franske vinslotte og kendskab til organisation af munkeordner i den franske middelalder.

Testen[]

Forberedelser[]

Ca. 6 måneder før test bliver et varrierene antal af de skuespillere, der skal agere cykelryttere, tilfældigt udpukket af testledelsen og får udleveret doping. Denne gruppe kaldes doperne. Samtidig bliver en anden tilfældigt udvalgt gruppe sat til at fortælle, at de er træner det ene sted, mens de i virkeligheden træner det andet sted. Denne gruppe kaldes røgslørene.

Selve testen[]

Når testen bliver sat igang bliver dopingkontrolanterne belønnet efter et avanceret pointsystem, som forklares her:

 • En fanget doper giver 5 point.
  • Bliver han opdaget før start eller tidligt i løbet giver det bonuspoint.
  • Bliver han opdaget sent eller i slutningen af løbet vanker der minuspoint.
 • Hvis en doper vinder løbet, er der instant game over.
 • Succesfuld afsløring af en røgslører giver 10 point.

Flest sejre i touren[]

 1. Erythropoietin (EPO) (Bjarne Riis, Jan Ulrich, Pantani, Lance Armstrong) og en kineser ved navn Pik min Sut, der i 1902 vandt med 35 etapesejre på en dag og med over 15 år og 2 måneder ned til nummer to)
 2. Bloddoping
 3. Nandrolon
 4. Ephedrin
 5. Cannabis
 6. Gendoping
 7. Kokain

Se også[]

Ruten i 2009. Som det vil fremgå kører man mere i tog og flyver end cykler. Starten foregår i et andet land end Frankrig. Pyrenæerne og Alperne køres igennem på 15 forskellige bjergtoppe. Så det er "Comme il faut".