FANDOM


Skypumpe

Herover ses en række skypumper og tornadoer, som i den seneste uge er observeret over Danmark. Den lille grafik-tornado øverst i midten led af modstridende vindforhold, så den delte sig op i fem skypumper, som derpå raserede hver sin del af landet

En tornado er resultatet af mødet mellem varme og kolde luftmasser, der ved mødet gnider intenst imod hinanden og til sidst ejakulerer i en hvirvelstorm af lidenskab modstridende luftstrømme, som drejer sig rundt om en fælles akse. Takket være Coriolis-kraften drejer denne form for skypumper med uret, hvilket er heldigt, da de ellers ville dreje skruelågene af samtlige konserverede fødevarer og splatte dem ud i universet. Denne opadgående luftstrøm danner et vortex, der suger alt med sig: Huse, kæledyr, biler og husgeråd og tunge køkkenartikler bliver øjeblikkeligt en del af The Cloud, hvor vi i forvejen opbevarer vores pornofilm familiefilm.

Tornadoer i Danmarkredigér

I Danmark kaldes tornadoer for skypumper, og de regnes normalt ikke for at være særligt alvorlige. På grund af klimaændringerne blæser det i forvejen meget i landet, og småbørn udstyres med blyplader i skoene, så de ikke flyver væk, hvis et blæsevejr eller en skypumpe kommer forbi. Ovre i Risland og på andre egne af kloden kalder man tornadoer for tyfoner, men i bund og grund er der tale om det samme meteorologiske fænomen.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.