FANDOM


Topgear

Top Gears forsøg på hjemmelavede amfibiekøretøjer, om end i modelform. Pickup-trucken yderst til venstre, tog faktisk turen over den engelske kanal uden ret mange tilskadekomne.

Topgear2

Affyringen af Top Gears rumraket, bestående af en ombygget bil - så vidt vides, døde ingen da resterne af den dumpede ned på en eng[1].

"Bare det var os..."

~ TV2 om at opfinde populære programmer.


Top Gear var et elendigt bilprogram fra 1977-2001, der blev et vanvittigt populært kult-fænomen efter relanceringen i 2002. Officelt handlede programmet om biler, hvilket også fyldte mest, men med tiden blev det et program der konstant rykkede grænser for hvad man bør gøre, hvis man er ædru og ikke har jord i hovedet. Efter 2015, relancerede man stilen fra 1977, og ingen har set det siden.

Værterneredigér

Programmet havde i årenes løb et hav af værter der alle havde det tilfælles, at de måske nok havde kørekort[2], men til gengæld ingen sans for underholdning. I 2002 fandt man en afstumpet, misogyn skid, der af forskellige årsager bare stillede sig op og grinte når folk kørte galt. Jeremy Clarkson som han hed, valgte at hente de to lige så blæste kegler, James May og Richard Hammond ind, hvorefter alt tog en helt ny drejning: biler blev kørt i smadder, skåret i stumper og stykker, gjort livsfarlige, skudt på af kampvogne og generelt bare behandlet på en måde, som man ikke engang ville udsætte en terrorist for. Til gengæld steg seertallet fra 4 personer i 2001, til 7.000.000 i 2005. Også medregnes ikke engang de utallige spin offs.

Clarksons forretningsplan var enkel: "Belgien er kun opfundet, for at England og Tyskland har et sted at slås." Denne filosofi gav sjældent mening for andre end ham selv, men det virkede.

Specials[3]redigér

Top Gears logik vedr. special-afsnit var simpel: "vi skal gøre det vi plejer, det skal bare være farligere." Dette lykkedes så ved, at de ved en episode i Alabama[4], var ved at blive slået ihjel. Af uforståelige årsager, mente de lokale - og svært indavlede - medlemmer af KKK ikke, at det var en charmeoffensiv at skilte med at man er homoseksuel tilhænger af Hillary Clinton. Bagefter blev de så lige sagsøgt for at forære(!) én af deres egne biler væk.

Bare for at modvirke alle fordomme: I Vietnam og Botswana oplevede de kun venlighed, til trods for at de tog tykt pis på de lokale. Amerikanere, altså...

Episke specialafsnit[5]
  • Top Gears Rumprogram
  • Jeff[6]
  • Top Gear Vietnam[7]
Stop hand Denne artikel er dedikeret til Michael Schumacher.
Udelukkende af den simple årsag, at han var én af dem der spillede den maskerede racerkører The Stig, og ikke afslørede sin identitet for at få mere omtale.

Top Notesredigér

  1. Muligvis skudt ned af amerikanerne eller russerne - de to folkeslag, har aldrig været vilde med mulige konkurrenter.
  2. Og ikke kun til symaskine.
  3. Udtales på engelsk:Spæ-sjals.
  4. Det er i USA, at du ved det.
  5. Uddrag. Dovenskaben længe leve.
  6. Forestil dig en hjemmelavet bil, uden skyggen af fornuftigt design, der sendes ind til EU's officielle bilkontrol, og bagefter ender på forsiden af et bilmagasin, fordi nogle dumme aber troede at bilen var fra en rigtig fabrik!
  7. I denne dumper de en køreprøve til knallerter.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.