Spademanns Leksikon
Nummer Titel Begrundelse
100 Matematik for femte klasse Desværre fik jeg ikke læst bogen færdig. Nu finder jeg aldrig ud af, hvem morderen var.
99 1001 Nats Eventyr Uanset hvor mange gange jeg tæller efter, kan jeg ikke finde flere end 999.
98 Rasmus Klump tisser i munden tante Lise Selv om den elskelige seriefigur her afviger fra sit vante jeg, er det en dejlig bog.
97 Den gamle Mand og Havet Det handler om en gammel mand. Og om havet. Og så noget med en fisk, og en haj.
96 Den store Grillbog Jeg har da haft større pølser i hænderne, men aldrigvarme og levende som disse.
95 Sig det på en Mandag Så går man og holder det hele indenbords hele ugen. Så bliver det mandag igen. Så glemmer man at sige det. Så må man vente en uge mere ...
94 Slagtebænk Dybbøl En hel bog om en bænk. Uden opskrifter.
93 Rystet Spejl Når bare man ved, at det er spejlet der ryster, og ikke en selv, så kan man godt skippe antabussen et par dage.
92 Hjernen styrer Vægten Det kan man kun blive glad for at høre. Jeg gik og frygtede, at det var appetitten.
91 Spis Maven flad Jeg prøver og jeg prøver. Ræk mig lige sovsen.
90 Inspiration til aktivt bestyrelsesarbejde Der er aldrig nogen der har læst den. Men den findes!
89 Grundtræk af en europæisk Poetik Du kan blive den første til at starte en debat om denne bogsaxo.dk! Hvis ikke bogen allerede har sagt alt, hvad der er at sige. Om europæisk poetik. I grundtræk ...
88 Den lille Røde Den er rød ... og den er lille og følsom.
87 Den lille Røde for Skoleelever Den er rød ... den er lille ... og der er nogle skoleelever med.
86 Tantrisk sex for Hjemmegående Husmødre Hvorfor gå og sylte og fjerne pletter, når der findes mere spændende ting, inden lillefar kommer hjem fra kontoret?
85 Forskning i Grammatik 17, nov. 1973 Tænk at vi allerede er kommet til nr. 17 i denne spændende serie. Som tiden dog går, når man morer sig.
84 Immanuel Kant über Natur und Gesellschaft Slip af med din afhængighed af sovepiller for blot 200 kr. Slå op på side 3, begynd at læse - og du sover, inden du når til første punktum.
83 Charlotte Bircow Balder af Stål Ja, der er ikke mange som ved, at denne klassiker også findes i bogform. Det har jo nok sine gode grunde.
82 De Røde Heste Morten Korchs fremragende roman, der blev filmatiseret så smukt med Poul Reichhardt i rollen som den røde væddeløbshest Ibrahim. Mon ikke vi snart genser den i vore biografteatre? Mon ikke? Ellers har vi den da heldigvis Betamax.
81 Fruentimmerskolen - L'Ecole des Femmes Molieres klassiker. En absolut perle. Dejlig blødt papir. Ja, faktisk har det mere end én gang reddet os, når toiletrullen var tom. Sælges netop nu på eBay for højeste bud. Vi truer ikke, men meddeler koldt og kynisk, at det vil være det klogeste at købe den, inden vi er færdige med morgenkaffen, ellers kan I godt vinke farvel til anden akt, tredje scene.
80 Den Skæve Mand En spændende krimi, selv om den halter lidt visse steder ...
79 Politikens Store Fotobog Fuld af dejlige billeder, lige til at scanne ind og lægge ud på Flickr som sine egne.
78 Den store Dessertbog

Fantastisk læsning! Man fyldes med allehånde følelser over de flotte karameller!

77 Dansk i 1. klasse Hmm ... Nå, nå ... Så Bo så en ko? Og hvad mere - en so? Og hvad så mere - Bo så to køer ... Hvorfor så han dem ikke samtidig? De står jo lige ved siden af hinanden?
76 Den store danske Encyklopædi Det er svært for selv garvede læsere at fastholde interessen, når de springer så meget i emnerne. Og handlingen er helt i skolope.. skott.. skoven.
75 Bevidsthedens fænomenologi Prøv at sige fænomenologi fire gange i træk, mens du holder prutten inde.
74 Rotten i pizzaen Bengt af Klintberg samler vandrehistorier. Ved du, hvad en vandrehistorie er? Det er faktisk vital viden!
73 Færdselskort Danmark Lige som man sidder og tror, at livet (og al menneskelig stræben i det hele taget)er en blindgyde, så viser det sig, at der kun er 2,4 cm til nærmeste strand. Jeg henter lige et badehåndklæde ...
72 Postdanmark - Priser og gebyrer 2011 Hvis du tror at bøger af Stephen King er de eneste, der kan få dig til at bævre, så slå op i denne lille sag og se, hvad det koster at sende et fødselsdagskort til Løjt.
71 Med arkæologen Danmark Rundt Han er her. Han er dér. Og vupti, så er han på Lolland. Mindst 10 gange så spændende som Indiana Jones, dog med lidt færre nazister.
70 Det må jeg nok sige Og det må han jo, Jørn Hjorting. Hvor er det bare dejligt, at et menneske med store ører alligevel tror, at han bliver taget alvorligt.
69 Man kan ikke føre Solen bag Lyset Johannes Møllehaves hudløst ærlige erindringer. Netop opdateret med den lille episode uden for d'Angleterre, hvor forfatterpræsten og hans drukkammerat blev lagt i armlås.
68 Mennesket bag Successen Endelig en bog om Hansi Hinterseer til alle os, der bare ikke kan få nok af denne tidligere skøjteprinsesse og hendes flotte jodleri.
67 Mærk Verden Bogen af Tor Nørretranders som alle talte om, men som ingen læste. Derefter kastede forfatteren sig over at beskrive internettet i stedet.
66 Da Vinci Mysteriet Dan Brown i skødet, Barry White på anlægget, Jack Black i fjernsynet og en Red Label i glasset - Så bliver aftenen ikke bedre.
65 Nøglen til Da Vinci Mysteriet Bogen til alle os, der fattede bjælder af, hvad Da Vinci Mysteriet handlede om - ud over at den var en kopi af Engle og Dæmoner, bare med nogle andre skurke.
64 Rebecca Daphne du Mauriers klassiker om den unge pige, der må træde i den afdøde komtesses alt for store sko ... ..og hvordan døde komtessen egentligt? Og hvor fedt er det egentligt at være rig og bo på et gammelt slot?
63 Nøglen til Rebecca Ken Follets nyklassiker, der afkoder ... nå, er han i seng med TO kvinder ... på ÉN gang?? Øjeblik, jeg skal vist lige have fat i noget toiletpapir læst bogen færdig.
62 Matematisk formelsamling Selv om der findes alle mulige spændende hjemmesider, som kan udregne rumfanget på en keglestub og finde stamfunktionen til en femtegradsligning ... ja (suk!) ... så bliver du aldrig træt af at læse denne forunderlige og dejligt nuancerede lille bog, hvor bogstaverne og tallene færdes side om side, og mange ubekendte bliver pludselige så forunderligt bekendte. (Sponsoreret af Videnskabsministeriet - Videnskabsministeriets hjemmeside)
61 Børn i en digital Kultur "Der ses på børns identitet, værdier, kompetencer, sociale relationer, læring og leg, og det undersøges om, og på hvilke måder, drenge og pigers brug af de interaktive medier ændrer deres dannelse, socialisation og hverdagskulturer i relation til den fremherskende kognitive dissonans." Så skyd mig dog, for satan da, bare skyd mig!!!
60 Krig og fred En heftig sæbeopera, placeret i den russiske overklasse omkring Napoleonskrigene. Og det er absolut ikke kedeligt at høre noget god sladder om en 600-700 andre personer.
59 Dødssejleren Den starter godt, men så går man lidt død i den.
58 Processen En spændende bog, af Franz Kafka, der fortæller om, hvor galt det kan gå, hvis man prøver at få godkendt en tilbygning til carporten igennem teknik- og miljøforvaltningen i kommunen. Foregår udelukkende på skumle lofter i Budapest.
57 Den forsvundne fuldmægtig En mægtig fuld mand forsvinder. I virkelighedens verden var han nok en Spindoktor, der skabte illusionen om, at han aldrig havde eksisteret. Der er både sprængstoffer og Ove Sprogøe med.
56 Mord i Systembolaget Den unge kriminalkommissær Gösta Psilander oplever pludselig en verden af fortrængninger, tabuer, myter og munkebroderskab, da en ung kvinde findes myrdet i nøgen tilstand med brystvorterne skåret af og med mærkelige symboler malet i blod på sin krop. Denne bog afslører det nærmest katolske forhold, svenskere har til spiritus, og hvordan dette monopol er blevet varetaget af indviede logebrødre gennem århundreder.
55 4.50 til Paddington Hvem skulle have troet, at den rare dr. Quimper måtte myrde sin første kone for at gifte sig med hende sækken fra godset? Ikke mig, i hvert fald ...
54 Nudansk Ordbog Selv om vi glæder os over, at ordet sgu endelig er blevet mondænt, så mangler vi stadig at høre pruttebæ, vams og numsevand når vi færdes iblandt det bedre borgerskab.
53 Mere sjov i skak Læs om 25 partier med finurlige afslutninger, 25 skakopgaver med drilske matopgaver og godt med garniture i form af forskellige skakanekdoter og fantasifulde historier, hvor man roligt endnu engang kan citere Victor Borge-klassikeren "A little bit of this and a little bit of that" .
52 Prædikanten Svenske Camilla Uläckerbergs flotte krimi. Vi røber næppe for meget ved at sige, at Johan dræber alle pigerne, fordi han så gerne vil heale dem. Nej, helt ærligt, læs den selv.
51 Fjolsernes Forbund John Kennedy Toole skrev en fantastisk roman. Rablende vanvittig. Ustyrlig morsom. Overraskende. Original. Så den var der ingen forlag, der ville udgive. Så begik JKT selvmord. var der et forlag der udgav den alligevel, nu hvor JKT ikke skulle tjene på det. Så vandt den Pulitzer-prisen. Og kom på listen over "årets bedste bøger". Men det ved JKT ikke noget om. Han er nemlig stadig død - medmindre han laver noget fantastiskt, rablende vanvittigt, overraskende og originalt og genopstår fra de døde.
50 Pigen der legede med Silden Stieg Larssons fantastiske Millennium-trilogi er klart blandt de bedre børnebøger i nyere tid. Se blot, hvordan den søde lille pige sætter ild til sin dumme far. Stieg Larsson kunne være blevet millionærdet her. Men han døde, gjorde han. Han behøvede ikke engang at begå selvmord, ligesom nr. 51, nej, hans krop stod af helt af sig selv.
49 Det skete på Møllegaarden Atter en Morten Korch-roman! Vil det mon lykkes for bondesønnen Asger Ansager at redde gården med de 40.000 burhøns fra konkurs, nu hvor Morsøbanken krakker? Eller må han lade de kære dyr gasse og kværne til grisefoder i den mobile koncentrationslejr? Og hvad med de 15 tons griselort? Når han mon at sprede gyllen på de frosne marker til glæde for hele omegnens vandløb, eller bryder traktoren sammen inden? Og hans russiske kone, Juliana, vil hun mon kunne holde Asger ud så længe, at hun kan lade sig skille, men beholde opholdstilladelsen? Vi kan næsten ikke holde os.
48 Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven Torbjørn Egners litterære højdepunkt hvor man bl.a. lærer at bage peberkager med et kilo peber hos Bagermester Harepus. Historien ender dog tragisk med at Mikkel Ræv alligevel æder alle de andre dyr inkl. Bamsefar og Brumlemand.
47 Justin Bieber - Superstjerne fra A-Z ENDELIG kom bogen om alle raske drenge og pigers ikon. Oversat til dansk, så også yngre fans kan følge med. Læs om den første mælketand og se udvalgte citater fra den kære drengs fristile fra 2. klasse.
46 Den nye selvforsynende have Hvis du tror det er en bog om en have, der kan vande sig selv, så må du tro om igen. Den handler om hvordan du kan gro din egen agurkesalat, hvilket jo også er dejligt.
45 Slut fred med din krop Tab 20 kilo og få livsleden tilbage! Det kræver dog at du tør lytte til dig selv og komme op af sofaen, så den kamp er vist tabt på forhånd.
44 Spis dig gravid Af Bjarne Stigsby. Bogen røber dog ikke noget om, hvorvidt hr. Stigsby allerede er blevet gravid eller blot forventer at blive det inden for den nærmeste fremtid.
43 Turen går til Athen Efter den senere tids uroligheder er bogen opdateret med følgende kapitler: "Sådan slukker du dig, hvis molotov-cocktailen lander i din frakkekrave" og "Tal dig ud af en anholdelse med en flaske ouzo".
42 Enegænger Stepanie Surrugues dejlige bog om prinsgemalen, der aldrig roder mere end tre slags grøntsager sammen for ikke at forvirre spiseløgene.
41 Brødrene Price De to småfedderter kommer heldigvis rigeligt med smør på, så det hele glider ukritisk ned.
40 Facebook Vi har hørt, at det skulle være en fin bog med ansigter. Vist nok en slags "samtalebog". Bruges også til mobning, da det er nemmere at opføre sig som et røvhul, gemt bag en skærm, end i virkeligheden.
39 Brudt Krimiforfatteren Karen Slaughter lever op til sit navn med mord og pinsler der er så blodige, at man mister appetitten. Spaghetti med tomatsovs? Så skidt da!
38 Brug din grill Selv om de fleste danskere kun bruger deres grill til at begå selvmord med, så viser det sig at man også kan stege en kylling.
37 Hvad kvinder vil vide om vin, men ikke tør spørge om Feder den? Bliver man gravid efter et par glas? Ødelægger den læbestiften? Er man dranker, hvis man kan drikke tre flasker og stadig ikke synes man er rigtig fuld?
36 Politikens strikke- og hæklebog Ny opdateret udgave. Nu mere ret end vrang.
35 Politikens svampebog Atter en biografi om Johannes Møllehave. Dog ikke skrevet af ham selv til en forandring.
34 Hypnotisøren Johannes Keplers mesterværk om Nykredut, der er en banke.
33 Min Kamp Karl Ove Knausgårds selvbiografi. Af en eller anden grund udkommer den ikke på tysk. Må ikke forveksles med Michael Laudrups: "Min kam".
32 Mini Shopaholic Historien om, hvordan to-årige Minnie bliver hele familiens tyran og forfalder til dyre mærkevarer og hysterisk gråd, fordi hendes pædagogisk korrekt opdragne forældre ikke må knalde hende et par på låget og smide hende i seng.
31 Det første jeg tænker på En roman om godhedens tyranni helt oppe ved Limfjorden. Det var nu ikke lige det første vi tænkte på...
30 Styr dine spasmer, Dan! En børnevenlig fortælling om en lille dreng - Dan - med spastiske tendenser. Bogen skildrer meget fint, det fjendtlige forhold mellem outkasts (her spassere) og den øvrige, normale del af skolegården.
29 Fun with Dick and Jane En sød og romantisk fortælling om forholdet mellem mand og kone i 1970'erne. Er senere blevet filmatiseret. Og endnu senere købte en pornogigant rettighederne til navnet. Og lavede naturligvis en ny filmatisering.
28 Nekrofili for begyndere En verdensomspændende how-to-do bog, som paven gjorde til fast inventar i alle katolske kirker.
27 Nekrofili for øvede Opsavning af lig, hvordan får man wildcard til kapellerne, hvordan laver man en trekant, hvis liget bliver gravid samt etiske undvigemanøvrer. Emnerne er mangfoldige i opfølgeren til Nekrofili for begyndere. Forfatteren bebudede at en treer ville komme, hvor den passive parts følelsesliv blev beskrevet. Den blev imidlertid aldrig til noget...
26 Turen går til Harzen Komplet rejseguide når busturen til det sydtyske skal overvindes. Kort over Hamburg og Ausfahrt med motorvejsafkørselnummerrering. Parlør med vejledning i bestilling af knødel, kraut og schnapps. Fællessange med tekster af både Hansi og Helmuth.Bonus i edition 2012: Tips til de bedste hylder hos både Poetsch og Lamb på hjemturen.
25 Sofie og kniven "Sofie og kniven" er et tidstypisk 00'er-portræt som handler om Sofie, som begynder at skære i sig selv, både for at få opmærksomhed, men også når hun ikke får sin vilje. Mødet med den kriminelle Brutus lærer hende, at det er meget sjovere at skære i andre, men på vej ind i sin kriminelle løbebane falder Sofie tilbage i det gamle mønster, når tingene ikke går hendes vej. Derfor er skæbnen uundgåelig.
Sofie og kniven blev kritikerrost pga. af sin skarpe personskildring.
24 Profeterne i Evighedsfjorden Kim Leine's fantastiske bog om Morten Falk, der taber sit hjerte - og ikke mindst sine tænder - i det grønlandske. Den perfekte gaveidé til folk, der skal udstationeres på Grønland, men hvor man hellere vil have, at de bliver hjemme.
23 Kongen der sendte paven en fugl Aner man et medlemskab af Gyldendals Bogklubber bag de sidste titler i denne liste? Ja, det gør man da! En brillant bog om Svend Tveskægs Danmark, der var næsten lige så hårdt og råt som det land vi kender i dag. Glæd jer til de næste anmeldelser, bogklubben sælger bl.a. også en dejskraber.
22 Gyldendals dejskraber 79 kr. for sådan en rød lille satan af plastic? Tror de jeg er talblind?
22 Elgen Helge Jørn "Jønke" Nielsens tredie bog. Den balstyrige og usædvanlige elgtyr - Helge, som den kommer til at hedde i de svenske massemedier - har set sig gal på verden. Særlig den del som de tilsyneladende sagesløse og brave indbyggere og feriegæster i Midt-Sverige udgør. Den adfærdsvanskelige Helge skal fanges - død eller levende. En varm, morsom, spændende og grotesk historie, der kan læses af alle aldersgrupper fra 12 år til ind i seniliteten.
21 På udkig efter Ernest Hemingway Leif Davidsens smukke roman, hvor vor helt rejser helt til Cuba for at sidde og se tilbage på sit liv i Vendsyssel. Her er en idé til din næste bog, Davidsen: Lad helten sidde i Vendsyssel og tænke over sit liv på Cuba.
20 Hvordan man flår benene af et stankelben og lærer at leve med skyldfølelsen Den karismatiske Ole Flemmahøjs debutroman med den lange titel er et humoristisk tilbageblik på de år forfatteren tilbragte på børnehjem, hvor han opnåede at sætte ild til stedet mindst tre gange, inden det blev opdaget, at det var ham, der var synderen. Værket er essentielt fordi det undgår de værste socialterapeutiske klicheer omkring det at være født uden forældre, og bringer læseren (på ægte Gotha-vis) ud på mulighedernes landevej.
19 Angry Birds for dummies Dette hæftekoncept har set sin første bog på 150 sider. I bogen gennemgås de forskellige våbens muligheder og de mange illustrationer hjælper læseren på vej til at perfektionere sin teknik og dermed være i stand til at forøge sin score til det tredobbelte.
18 Kommunismens ABC Dette pragtværk fra 1920 af Bukharin på 422 sider skildrer glimrende, hvordan kommunismens planøkonomi ikke kan slå fejl. Endvidere overbeviser bogen dig om, at bolsjevikkerne er det eneste rigtige parti, samt at Stalins fremtidige 5-årsplaner på en eller anden måde er for Ruslands eget bedste. Den dag i dag, er bogen stadig den mest læste i alle russiske folkeskoler. Et must have for alle sarte sjæle.
17 Kærlighedens ABZ Inge og Sten Hegelers banebrydende hovedværk, som fik befolkningen væk fra missionærstillingen. Kvinder havde nu ret til at få orgasme og forskellige perversiteter blev endevendt og forsøgt trukket ind i normalspektret for seksuel aktivitet. Dette var en bibel for mange og børnene fik deres helt egen version "Elle-bælle-bolle-bogen" så de kunne være med i udforskningen af fars og mors seksualitet.
16 Samtlige Louise L Hay's selvhjælpsbøger Denne gigant indenfor genren har afstedkommet at en masse speltkusser følte at de ikke var nødt til at søge psykolog, men fik at vide at de bare skulle snakke højere...og så selvfølgelig købe nogle flere bøger.
15 Camilla Plums familieopskrifter - En udvidet guide til ponyslagtning Denne bestseller giver over 20 forskellige bud på hvordan du kan putte din pony, der alligevel bare stod og samlede støv, ned i din mad. Allesammen originale familien-Plum opskrifter. (2'eren om girafslagtning slog desværre aldrig helt igennem.)
14 Politikens Guide til moderne popmusik Dette opslagsværk er uundværligt, hvis man skal vide hvem der er hvad og hvorfor i popmusik. Bogen indeholder udførlige biografierLene Siel, Celine Dion, Sussi og Leo samt Lars Lilholt Band. Samtlige tekster til alle deres sange og simple becifringer følger med. Som bonus får man en dvd, hvor Margrethe Vestager, Mette Frederiksen og Milena Penkowa er herrestive og synger karaoke, kun iført g-streng og sjove hatte.
13 Daniels Bog Du troede det var din bog, for den har stået i reolen i mange år. Men pludselig kommer Daniel og siger, at det er hans.
12 Nettos reklameavis - Hall of Fame Discount-kæden Netto har netop samlet alle deres bedste og skarpeste tilbud igennem tiderne i dette mesterværk. Højdepunkterne er bl.a. flåede tomater til 4 kroner i 1997, 3 liter letmælk for 12 kroner i 2008 og en selfiepind med teleskopstang for en flad 50'er i 2014
11 Twilight Hyperfræk romantisk splatterroman om gudeskønne ÆÆÆDVAAARD og jomfruelige Isabella. Romancen er allerede blevet kåret som vor tids "Romeo & Julie", så snyd ikke dig selv for dette romantisk pragtværk om ægte ungdomskærlighed.
10 Ned til hundene Af Helle Helle. Er der ekko herinde? Anbefales på det varmeste af Lundbeck, landets apoteker og andre, der lever af depressionister.
9 Kan ægteskabet reddes? Af Inger Bressendorff-Madsen. Skulle egentlig være skrevet sammen med ægtemanden Preben Maller-Møssen, men han gik ned efter en pakke smøger og glemte at komme tilbage.
8 Lejlighedssange Af Stine Pilgaard. Sange til enhver lejlighed. Enkelte kan også benyttes i rækkehus. Det er dog primært sange fra første og anden sal.
7 Samlede bind Af Karen Blixen. Kan med fordel bruges som lokumslæsning.
6 Ønskes: 1,3 cm Uanset forfatter. Skal bruges til at jævne mit skrivebord. Må gerne være i en mørkebrun farve, helst mahogni. E-bøger har ingen interesse. Gerne foto i første brev.
5 Sociopaten ved Morgenbordet "Sådan genkender og håndterer du dyssociale og manipulerende mennesker". Hvis den bliver en bestseller, så skal vi til at finde noget andet at leve af.
4 Bankbogen Den eneste bog, der virkelig var penge værd. Findes ikke mere. Prøv evt. med MobilePay.
3

Bombproof your Horse

Efterhånden som selvmordsbombere sprænger sig selv og os andre i luften for et godt ord, kan denne bog vise sig at være praktisk. Findes desværre (endnu) kun på engelsk, man prøv med Google Translate, hvis det kniber.
2

Ulemperne ved at være død

A must read for ovennævnte selvmordsbombere
1 Bibelen Selv om den nye del er 2000 år gammel, så er det rart at læse om en religiøs leder, der ikke beder folk om at hade hinanden