Spademanns Leksikon
Trisambig poseidon-white.jpg Du ledte i virkeligheden efter Titanic (skib) - du ved det bare ikke endnu

Titanic er en amerikansk film fra 1997. Den handler om Kate Winslet og Leonardo DiCaprio der boarder et stort skib, til trods for at det allerede i 1912 blev almindeligt kendt at sådan et skib synker.

Filmen blev en gigantisk succes og tjente millioner af dollars hjem til producenterne. Ved premieren var interessen for filmen kun lille, men da det blev folkeligt kendt at man lod Leonardo DiCaprio drukne i slowmotion, så tidoblede besøgstallene i biograferne.

Efterfølgeren[]

Efterfølgeren er endnu ikke blevet udgivet i biograferne verden over. Planlagt præmiere er 100 året for forliset - altså i år 2012. Filmen er dog for længst udkommet på DVD (rettere: Direkte på DVD) under titlen 'Titanic II'. Titlen er tvetydig, idet den både henviser til rækkefølgen og skibets version. Selve filmen er intet mindre end det største mesterværk verden har set: Kulisser og rekvisitter får Ringenes Herre til at ligne en gang gøgl lavet i en lagerhal i New Zealand. Skuespillet er så stort, at man får tårer i øjnene, og selve handlingen er et episk drama med troværdige karakterer, flotte kostumer og en medrivende handling. Bl.a. ses flere personer tale. Den eneste årsag til at den røg direkte på DVD er, at den da vil blive hurtigere tilgængelig for det mindretal af befolkningen der værdsætter virkelig kvalitet!

Plotspoiler: Jack er stadig død.

Her på Spademanns Leksikon er vi stolte over at kunne præsentere filmplakaten:

Titanic2.jpg