FANDOM


Titanium

billedet herover er der anvendt titaniumdioxid i malingen, for at skabe indtrykket af, at konstruktionen nærmest "falder" op i himlen. Huset til højre er bygget af titaniumplader, men da disse er vanskeligt formbare, må man bygge på materialets præmisser, og dette faktum er årsag til at husene er umulige at møblere

Titan (eller titanium) er grundstof nummer 22 i rækken og et metal, som kunne være en mellemting mellem aluminium og stål, da det er meget stærkt og let. Det er det 7. mest almindelige grundstof, så der er masser af det, men desværre ligger det meste gemt som bittesmå kugler i jord, bjerge, havvand og planter. Man kan godt finde kuglerne og samle dem sammen, selv om det er et frygteligt pillearbejde, men man kan ikke smelte dem sammen, for når temperaturen kommer bare et lille stykke over 800 grader, går der ild i skidtet. Derfor er man nødt til enten at smelte titanium i et vakuum, eller også skal atmosfæren være helium eller en anden inaktiv gas, og sådan noget er besværligt, så derfor er titanium svært at få fat på. På grund af sin høje styrke er titanium populært til at bygge fly af, og så længe metallet ikke kommer i direkte kontakt med flydende ilt, er det såmænd også en god idé.

Titaniske fun factsredigér

Titaniske månenoterredigér

  1. I virkeligheden er Titan menneskehedens redningsbåd, når Solen om fem milliarder år forvandler sig til en rød kæmpe. Denne proces vil nemlig tø Titan op, så metanhavene fordufter og vandet pibler frem. Lige for tiden er der minus 179 grader koldt, og atmosfæren består næsten udelukkende af kvælstof og metan. Hvis du ikke når at fryse ihjel først, så vil du blive bevidstløs af iltmanglen på få minutter. Men næst efter Jorden, er Titan det sted i Solsystemet, hvor du ville overleve længst uden rumdragt, og om fem milliarder år bliver der helt fantastisk (lej en tidsmaskine og kik selv efter)
  2. Klik 1-tallet: [1]
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.