FANDOM


"Der er en grund til at I stoppede med at høre fra mig omkring år 2015"

~ Raske Penge omkring videospillet The Witcher 3


"Det var mine bøger, der gjorde spillene populære! Ikke omvendt!"

~ Andrzej Sapkowski, efter han så hvor populære spillene blevThe Witcher er en række af bøger, tegneserier og videospil, der omhandler skadedyrsbekæmperen Gert fra Ringkøbing, hans adoptivdatter Sigrid, samt hans to kærester Yvonne fra Vendsyssel og Trine Gladguld.

Handlingredigér

Bøgerneredigér

Første bog begynder med at Gert, efter en rimelig heftig brandert, vågner om med en prinsesse som han formentlig enten har skamferet eller mishandlet på den ene eller anden måde. Kongen ved navn Foltest viser sig at have hyret ham til at løfte en forbandelse, da hun i forvejen var endnu grimmere. Herfra tager tingene fart, og med hans trofaste ven, Mælkebøtte, tager han ud og opklarer mysterier. Han møder bl.a. sin adoptivdatter for første gang, hvilket sker i anden bog. I de resterende 5 bøger ses Gert dog næsten aldrig med Sigrid eller Yvonne. De forenes dog for alvor til sidst i det stygge slot, hvor de skal tage kampen op imod den onde troldmand Vilgefortz. Gert ender til sidst med at få ondt i brystet. Der er også skrevet yderligere én bog. Den har noget at gøre med en antropomorfisk ræv.

Spilleneredigér

Første spil udspiller sig et stykke tid efter sidste kronologiske bog. Gert er kommet sig over sine brystsmerter, men hans afhængighed til alkohol har sørget for at han ingenting husker. Han må dog tage sig sammen da en nørd stjæler det kemiprojekt han skal bruge for at få 12. Derfor farer han land og rige rund for at finde tyven, og det lykkes da også. Han finder tilmed ud af at han under sin flere år lange blackout/druktur har kørt med en elvisk motorcykelbande for at imponere Yvonne. Til sidst gør han igen Kong Foltest en tjeneste, og får fast arbejde, hvilket bliver begyndelsen på hans vej til at rehabilitere.

I andet spil mister han sit arbejde på grund af rockeren Leopold fra Glostrup. I et forsøg på at få et rent CV rejser han igen land og rige rundt i en søgen på et nyt arbejde.

I tredje spil har Gert fået hukommelsen igen. Han vil derfor gerne stifte en familie, og giver sig til at lede efter Sigrid, for at kompensere for det svigt han udviste, ved at falde i en dyb alkoholisme. Sammen med Yvonne begynder han at lede, men bliver hurtigt afhængig af gambling, da en mand byder ham på et slag rommy på en kro. Hans nye mål bliver så at finde et komplet sæt kort, så han kan dominere alle rommyturneringer i kontinentet. Dette er slutningen på Gerts historie, da han blev alt for afledt af ludomanien, og endte sin tid med at lede efter kort i Velen, Novigrad, Skellige og Toussaint.

TV-serienredigér

Danmarks Radio er i øjeblikket ved at udvikle en serie om Gert. Han vil komme til at blive spillet af Clark Kent.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.