FANDOM


The Last Waterhole (7100 Vejle) redigér

The Last Waterhole er en traditionsrig vejlensisk restauration, der blander det franske køkken med østjydsk bodega-stemning. Lastwaterhole

Beliggenhed redigér

Med sin idylliske beliggenhed på en af Vejles mest prominente adresser, Vardevej, er The Last Waterhole en arkitektonisk perle på linje med Idrættens Hus og Føtex i selvsamme by. Fra de fedtede vinduer i bygningen, er det således muligt at følge med i livet på Vardevej hele året rundt.

Historie redigér

Bygningen daterer sig tilbage til 1500-tallet, hvor cistercienser munke opførte murværket, efter man var blevet smidt ud af de eksisterende lokaler, det nuværende GundtoftVejle gågade.

I 1765 overgik bygningen til den lokale adelsmand, Erik Rosenkrans, der ejede det meste af det nuværende vestbyen. Rosenkrans etablerede en succesfuld beværtning, Hyrdetimen, hvor man specialiserede sig i det nordiske køkken og samtidig tilbød undertrykkelse af bønder.

En samtidig kilde beretter således;

"Jamen det er jo et totalt sindsygt fedt sted. Jeg fik slukket tørsten i brændevin, stillet sulten med mælkebøtter og due, og fik også sat et par bøvlede bønder på plads med stedets fine lejesvende. Hold da kæft, mine bønder fik hug. "

~ Ivar Jarl, herremand om det daværende Hyrdetimen


I 1864 fik stedet sit nuværende navn, da den engelske opdagelsesrejsende Sir Higginbottom i sin søgen på Livets Kilde proklamerede, at

"This land is dark and unforgiving and I still haven't found what I'm looking for. It seems that Grejs Å really could be the Fountain of Youth, but before we dare enter that foul valley, we must fill our spirits and bodies in this, our last waterhole"

~ Sir Higginbottom om det daværende Hyrdetimen


I 1872 fik stedet sit nuværende navn, og fungerede i lang tid som horehus.

The Last Waterhole er i dag drevet af Helle, der med sin baggrund i amerikanske westernfilm, lader stedet udsmykke i bedste cowboy-stil.

Menukort redigér

Menukortet er i dag sammensat af egnsretter fra det franske køkken. Det hele virker uoverskueligt og sammenkogt til ukendelighed, men kombinationen af hård druk og franske specialiteter har været en opskrift på succes for Helle.

Der kan således vælges mellem 2 retter udefinerbart smask, og af drikkevarer kan blandt andet nævnes Jägermeister, Gul Gajol samt Tuborg.

Klientel redigér

The Last Waterhole er kendetegnet ved at kunne rumme et bredt udsnit af den vejlensiske befolkning. Det er således her du kan møde både dagdriveren, de frigjorte, de langtids sygemeldte samt førtidspensionisterne.

Flere kendisser har gennem tiden haft The Last Waterhole som stamsted, her i blandt Jens Okking, Ole Ernst samt James Last.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.