FANDOM


Telefonsælger er betegnelsen for en mand, kvinde eller gnaver der via telefonnettet forsøger at sælge objekter af variabel størrelse, pris og funktion til enhver, der tør holde røret til øret indtil salgsforløbet er forbi. (Se Telefonsalg)

Telefonsælgeres anseelse er forskellig fra person til person. Nogle er uglesete, andre er usete. Med mindre de bruger Skype.

  • Pensionister anser telefonsælgere for deres bedste venner, da de gerne taler med selv de mest forvirrede ældre, og desuden ringer de uopfordret med jævne mellemrum, ja, oftere end datteren i Australien. Pensionisterne lægger tilsyneladende ikke mærke til, at de får angivet et nyt navn og firma ved hver samtale.
  • Andre ser telefonsælgere som en volds- og overfaldsmagt, da de aldrig føler sig trygge med telefonsælgere. Derfor har en telefonsælger i medierne ofte tilnavnet "Jack the bib'er". Forskere mener dog, at telefonsælgere på afstand er ufarlige. Det er straks værre tæt på.

Telefonen ringerredigér

- "halllåååååååååå? Er det dig? Det er umuligt at høre fra et eller andet. Har vi ikke talt sammen før? Nede i gågaden, tror jeg."

- "Jo, næh, det ved jeg ikke..."

- "Ja, verden er lille. Så mødes vi igen. Jeg ville da heller ikke ringe og forstyrre, jeg håber du har fået spist din aftensmad. Sammenkogt, ikke?"

- "Njah, det er jo bare mandag, så..."

- "Lige nøjagtig! Jeg har også bare fået lidt let aftensmad. Og nu er der jo snart tv-avis, så jeg skal ikke forstyrre dig alt for længe. For du følger da med i nyhederne, ikke? Situationen i regeringen... Bekymrende, ikke?"

- "Jo, det...."

- "Nemlig, vi prøver jo alle bare at følge med. Så det var bare det her abonnement på Lokalavisen Blovstrød, jeg skulle have bekræftet. Dit telefonnummer er vel stadig 27271919?"

- "Arj, det ved jeg ikke..."

- "Det er ihvertfald det nummer jeg har ringet op. Abonnementet starter på mandag. Bare vent til du ser krydsordsopgaven, den er megasvær denne gang, men jeg tror godt du kan klare den, dig med så indviklet et telefonnummer. Tror du ikke?"

- "Øh, jo, men..."

- "Ikke så beskeden! Sig dog ja!"

- "Ja, jo..."

- "Det var lige det ord jeg skulle bruge, 27271919. Så siger jeg tak for ordren! Kan du ha' en godt aften! Vi ses i gågaden! Dut, dut, dut..."

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.