Spademanns Leksikon
Bouncywikilogo.gif
For dem uden humor, har de engelsktalende "eksperter" hos Wikipedia en dum og kedelig artikel om Techno.

Techno er en form for nymodens toner, der er bedre kendt som lyde. Denne specielle form for abstrakte og ekstrem vulgære musik går også under synonymer som "trampemusik" og "elektronisk banalrytmisk musik". Et techno-nummer består typisk af samme ganske korte sekvens gentaget i 10-15 minutter. Dong-dong-dong spillet ved helbredsskadelige lydstyrker.

Formål[]

Formålet med techno kan virke mystisk, men i virkeligheden er det ganske simplet. Technoens konstante og intense rymte, kombineret med indtagelsen af kokain og gruppendansen der altid følger med har til formål at nedbryde individet, og efterlade den dansende gruppe som en hjerneløs og tanketom masse, der er fuldstædig underlagt den såkaldte "DJ"s luner (som normalt kommer i form af banale beskeder som "Throw your hands up!" eller "Dance harder!")

Historie[]

Grundet en fæl misforståelse mellem den amerikanske bilindustri og de europæiske teenagere udkom den første tekno i Europa i form af en række legetøjsbiler. CIA fik dog hurtigt rettet op på dette, og deporteret de ansvarlige til Holland. L:Ron:Harald skrev senere et rap om begivenheden.

Technoen blev udviklet af CIA i 1980'erne i et forsøg på at stoppe de unges fulgt fra den amerikanske industris kedelige og ikke særligt intelligenstimulerende arbejde. Derfor blev techno opfundet af CIAs forskerhold som et nyt effektivt hjernevaskningsmiddel, der skulle forhindre massefulgten fra stålværker og bilfabrikker. Samtidig kombinerede man denne nye "musik", med noget alle unge kunne relatere til som noget sjovt og sejt: Narko og alkohol.

Stil[]

Der er også en tøjstil som hedder techno, der går ud på at være så general du kan. - Alle der ikke tilhører en bestemt "tøj-stil", er techno. Uddybende artikel: Techno (stil)

Første test[]

Efter udviklingsprocessen var færdig blev techno testet for første gang, på et tilfældigt diskotek i tindustribyen Detroit. Eksperimentet viste sig at være en stor succes, efter at Detroit's unge igennem flere år havde fået proppet deres hoveder med en blanding af monotone rymter, narko og budskaber som "Work faster and harder for the states!" og "Happy boys and girls works it for the states.", var manglen på arbejdskraft i den amerikanske industri forsvundet som dug for solen. Derfra kom også teksten fra Daft Punk; Harder, Better, Faster, Stronger.

Techno i Europa[]

For Guds skyld!

Hvad CIA ikke havde regnet med, var at hemmelige nazisiske grupper fra Europa havde opsnappet deres metode, og at de nu begyndte at bruge den imod letpårvirklige unge i deres hjemlande. Resultatet lod ikke vendte på sig. Et par år efter CIAs forsøg, i starten af 1990'erne, eksploderede antallet af unge ny-nazister i Sverige og Østtyskland.

Techno i dag[]

De unge der danser glad til technomusik den dag i dag har, takket været alkoholens lyksagligheder, glemt dens brogede historie, hvilket nok også har noget at gøre med, at de danske unge hører til dem der drikker mest i Europa. For der skal ærligt talt bælles en masse alkohol, for at forhindre folk i stoppe op midt under en fest med technomusik og tænke: "hva' fa'en laver jeg enlig her??!"

Øreklingende eksempler på techno i dag[]

Random techno Verdenskendt techno
DJ_Raaban_-_Crying_Soul

Bemærk: Det er ikke tilladt at mute

Jackass_-_Party_Boy_Theme_Song

Bemærk: Det er ikke tilladt at stoppe sangen melodien