Spademanns Leksikon

Tandlæge igang med hovedretten.

"We haf ways zu make you talk, Dänisches Schwanzstücker!"

~ Dick Cheney om waterboardingEn tandlæge (også kendt under betegnelsen bartskærer eller patolog) er en torturudøver, som gør brug af de ældgamle torturmetoder, der er blevet overleveret til os fra de gode gamle dage. Middelalderens torturkældre lagde grunden, men Hitlers kz-lejre og senere Bush-regeringen fik raffineret metoderne i en grad, så man i dag kan slå folk ihjel, helt uden at de kommer til skade.[1]

Efter 2. Verdenskrig var der et stort overskud af kvindelige torturbødler fra kz-lejrene. Da amerikanerne dengang var hvide mennesker med kaukasiske træk og lyseblå øjne under det korngule strithår,[2] troede de - selvfølgelig - ikke, at kvinder kunne være onde, så de lod alle de kvindelige torturbødler slippe fri og gå deres vej.[3] Da forholdene i Tyskland lige efter krigen var horrible, pakkede de fleste kvindelige torturbødler deres jordemodertasker og tog toget til Flensborg, hvorfra de blev smuglet ind i Danmark og videre ind på tandlægehøjskolerne i Århus og København.[4] Med hjælp fra ærkeskurken Eric Schon fik de så falske papirer, men alle kvinderne var overbeviste germanere og racister, så de beholdt deres efternavne, stolte som de var. Af samme grund havde de kvindelige tandlæger i skoletandplejen tyske efternavne såsom Braun, Goebbels, Grausam, Schindler, Schwalbe, Wasserbrett, Wolff og Donald Rumsfeld[5] indtil langt op i 70'erne.[6]


Ekstra: Jensen og negeren[]

Begrebet tandlæge stammer helt tilbage fra det gamle Asien, ca. 440 år. f.Kr. hvor Zarathustra Jensen skulle have overfaldet en neger og efterfølgende bidt denne i hans højre hånd ved hjælp af sine tænder.
Dette overfald havde dog fatale følger, ikke mindst for negeren, men også for Jensen selv, da en af hans tænder sad fast i negerens hånd, indtil negeren fik den fjernet hos lægen.[7] (Trykket på biddet[8] kendes endnu ikke helt præcist) Siden da har man logisk nok altid kaldt det en tandlæge.[9]

Intermezzo: Odontologiske noter[]

<references>


Ekstra-ekstra: Historien om, hvorfor dine tænder hives ud for sjov samt typer af tandlæger[]

Siden opstarten af torturformen, har man udviklet den, så den på den måde kunne blive hårdere og mere frygtet end nogensinde, specielt over for børn på henholdsvis 5 til 48½ år. I gamle dage før Iphone 4s kom på markedet, gjorde verden op med sig selv, at ordet "tandlæge" var et for voldeligt udtryk, og man ændrede derfor udtrykket til "smed".
Det viste sig at have en betydelig positiv indvirkning blandt børnene, der nu gik til smeden frivilligt og fik revet tænder ud, altså uden at blive tvunget af forældrene først.

Senere hen (nogenlunde i vores tid) skiftede man dog tilbage til ordet tandlæge, fordi Naser Khader mente, at det var nødt til at rime på sandkage. Her fik torturmetoden for alvor luft under vingerne, og tandlægerne blev nu udstyret med diverse torturredskaber. Nu var det ikke nok med bare at få hevet tanden ud - nu blev man også stukket med en ret så skarp nål først. Tragisk nok er formålet med tandlægebesøgene 2 gange om året ikke længere at skaffe hemmelige informationer fra patienterne. Nu hiver de bare dine tænder ud for sjov.

Patient hos tandlægen. En eller anden idiot kom til at bytte rundt på "før" og "efter"

Typer og kendetegn[]

"Lad-mig-stille-dig-100-spørgsmål-og-forvente-at-du-svarer-mig-mens-jeg-har-mine-fingre-i-månden-på-dig-tandlægen"
Det er tandlægen som forventer at du taler med ham/hende, selvom du faktisk finder det højst besværligt med alle hans/hendes gummifingre inde i munden på dig.
"Den stressende"
Ham/hende der simpelthen har så travlt, at der ved "et uheld" bliver revet tandkød og andre dele ud af din mund, indtil du kaster blod op.
"Den snigende"
En tandlæge som går stille og roligt til den, men som senere hen går til angreb på dine tænder og sætter et ar på din sjæl for altid.
  1. Og - selvfølgelig - ledsaget af ubeskriveligt grusomme smerter
  2. De var lige kommet fra pløjemarkerne hjemme i Minnesota, Wisconsin og Illinois
  3. Der var jo lige så mange dame-jøder, som der var mande-jøder, så selvfølgelig var man nødt til at anvende kvindelige torturbødler også - til mændene!
  4. Herfra blev de så udklækket og udsluset til de danske folkeskolers børnetandklinikker
  5. Den mand sad på 85 procent af markedet for amalgam og lattergas
  6. Skaderne på skolebørnenes tænder var katastrofal, men værre var det, at flere generationer af danskere havde fået tandlægeskræk
  7. Hånden altså. Tanden skulle jo reddes!
  8. Måles i Newton
  9. Men kun når en neger blev bidt