FANDOM


Ronnebykro

Den originale filmplakat. Intet blev sparet paa Markedsføringen. Den røde Farve er dog Blod, da det var billigere end Maling under De fem forbandede Aar.

Statist

Lysmanden tog gerne en Dont som Statist, bare der var Bajere med. Paa Grund af Lampefeber kløjedes han dog i Slurken saa mange Gange, at han efterfølgende maatte køres Hjem i Trillebøren.

Kjer-reichardt

"Og Poul Reichardt faar dig saa i Enden!" skreg Alice O'Fredericks, hvilket skræmte Livet ud af Bodil Kjer, der var saadan en pæn Pige. Dengang.

PSonne

Her ses Petrine med en fyr i et hurtigt tøjskift mellem to scener. Scenen er muligvis fra en tidligere Frækkert-Film.

Tag til Ramleby Kro er en dansk Film fra 1941, skrevet af Børge Müller og instrueret af Alice O'Fredericks og Jon Iversen[1]. Filmen var i sin Tid forbudt for Børn, da den indeholdt Ordet "saagu" saavel som en Scene, hvor en tilfældig Forbipasserende ikke har smøget sit Bukseben anstændigt ned. I Dag, hvor den er udgivet paa det magnetiske Fremvisningssystem Betamax[2], er Aldersgrænsen rykket til 9 Aar.

Som vanligt under Krigen var Filmen fyldt med positive Hentydninger til De Allierede. Det er saaledes ikke noget Tilfælde, at Poul Reichardt ustandselig bruger Engelske Udtryk som "so long", "Sir", "allright" og "Fuck". Det er Altsammen for at tilkendegive vores allesammens Sympati for Churchill og de andre Labaner, der egentlig bare bidrog til at trække Krigen i Langdrag, fordi de ikke havde Rygrad til at overgive sig. Havde Englænderne kapituleret ved Dunkirk, var Freden kommet langt hurtigere til Europa. Og Danmark - Hil! Hil!

Handlingenredigér

Da Filmen er optaget under Krigen, er den i Sort/Hvid. Lyden er Mono. Der er ingen Bananer med. Ib schønberg er slankere end han plejer, da han troede det skulde være en Smalfilm.

Der sker saa det, at Poul Richardt sikler til sit Arbejde som Redaktør paa Rumleby Avis og synger "godmorgen" til en Mand, der drikker en Bajer[3]. Herfra gaar det stærkt. Tempoet øges fra Sekund til Sekund[4]. Snart dækkes et Bord. Snart hilser et Postbud paa Kroejeren. Mørke Skyer trækker op i Horisonten[5]

Det fantastiske Optrin, der sætter Filmen igangredigér

To smaa Vovser kommer op og slaas. Petrine Sonne vil skrive om det i Avisen. Heldigvis kommer Poul Reichardt siklende og siger "fy!", saa Dyrene skammer sig[6]. Petrine Sonne skammer sig ikke. Poul vipper hende forsigtigt én paa Snudeskaftet med en Hammer.

Man ser ikke Hundene. I Virkeligheden er de spist, da vi manglede Alt under Krigen. Alt. Vovselydene blev i Stedet frembragt ved at slaa nogle Tugthuskandidater med en vaad Berlinger.

Plottet tager Formredigér

I Mellemtiden er Bodil Kjer[7] blev Servitrice/Deltidsstripper paa Ravneby Kro, hvor hendes Fader, den altid noble, men halvberusede Johannes Meyer er Krovært. Jobbet er meget lidt krævende, for der kommer aldrig nogen, da Rygtet om Krofatters Bussemænd i "Pebersovsen" er gaaet Landet rundt.

Nu bliver det først rigtig indviklet, for ser De:

For at tjene nogle Skejser vil Krofatter skrive sine Memoirer fra sin Tid som Udsmider paa Dansestedet/Nøgenbadeanstalten "Maxim". Petrine Sonne skriver saa i Fumlebi Avis, at Krofatteren er gaaet i gang med intime, personlige Afsløringer, der vil skabe Skandale over det ganske Land.

Alle Skuespillere kommer paa Banenredigér

Nyheden naar helt til København[8] og gør de tre kendte Seværdigheder Professor Knud Heglund, Bankdirektør Sigurd Langberg og Minister Svend Bille let svedige i Revnen.

De tager til Rimpely Kro for at bestikke Johannes Meyer til at holde Kaje.

Samtidig tager Sigrid Horne Rasmussen[9] til Famleby kro, fordi hun er ansat som Journalist på den københavnske Avis, og nu vil hun afsløre det hele. Men ak...

Nu rodes Lau Lauritsen ind i hele Sagen, idet han er Sagfører. Og Ib Schønberg er Tjener. Og de kalder sig allesammen Olsen og er Handelsrejsende. Og Krofatter er ubestikkelig[10]. Saa frier Poul Reichardt til Bodil Kjer. Saa river Lau Lauritsen Johannes Meyers Manuskript i Stykker og saa finder Johannes Meyer et nyt ude paa Lokummet. Så bliver Lau Junior smaalun paa Sigrid Horne Rasmussen, der ser saa net[11] ud i Nederdel[12] og det Hele.

Saa lover Johannes Meyer ikke at udgive Bogen alligevel.

Den svimlende Finaleredigér

Saa opdager Knud Heglund, Sigurd Langberg og Svend Bille, at Krofatter har omtalt dem muntert og positivt og uden at afsløre deres klæbrige Perversioner[13]. Saa vil de gerne have Bogen udgivet alligevel. Men Johannes Meyer har jo givet sit Ord paa ikke at udgive den[14].

Der er ikke andet for, end at de allesammen gifter sig med Bodil Kjer. Derefter toner det berømte Skilt frem foran den gamle Humleby Kro, mens Violinen spiller falsk:

SULT

Og saa siger man, at de ikke kunne lave Film dengang. Men hvad ved man egentlig?

I Dag på DVDredigér

Nu er Filmen så udkommet på DVD (Digital Versatur Dingenot) saa alle vi Gamle kan få Glæde af Undertexterne. Hvis ellers vi kunde starte Apparatet.

Beklageligvis er det hele pakket ind i Bobleplast, så vi ikke kan finde ud af det. Men mon ikke den næste generation vil blive glad for den? Og hvorfor skal jeg trykke "Enter", når jeg ikke vil ind, men ud? Er denne Maskine tændt på "on" eller "off"?

Er der nogen, der har set vores Tænder? Vi lagde dem lige så blidt i Lokummet, medens jeg barberede os, men nu er de væk? Er det for sent at fri til Bodil Kjer[15]? Og hvor er Vi henne? Nei, Intet er som før.

De medvirkenderedigér

 • Bodil Kjer som Bodil Kjer
 • Petrine Sonne som Petrine Sonne
 • Johannes Meyer som ædru
 • Lau Lauritzen Junior som Sagfører
 • Poul Reichhardt som Avisredaktør
 • Sigrid Horne Rasmussen som billig Tøjte
 • Sigurd Langberg som Direktør for Nordea
 • Svend Bille som Minister for gamle Film og andre uvedkommende Anliggender
 • Knud Heglund som Professor i Nudisme ved Universitetet i Løjt
 • Og Ib Schønberg som vores allesammens Ibbermand!

Fraklip[16]redigér

 1. Det var meget almindeligt i fyrrernes større Filmproduktioner, at man måtte anvende to Instruktører: En Mand og en Kvinde. Faldt Filmen fra hinanden undervejs, kunne man altid gaa over til at lave en vovet Film i stedet for - og stadig holde Budgettet.
 2. Dette kræver dog, at De anskaffer et Fjernsynsapparat samt en saakaldt Videomaskine.
 3. Statisten, Carl Jacobsen, var normalt Lysmand i ASA-studierne. Men da der var Lys nok udendørs, kunde han lige saa godt drikke en Bajer paa en Trillebør.
 4. Det anbefales at bruge Øjendraaber, saa De undgaar at blinke under Filmens indledende Scener. Filmens indviklede Plot vil være totalt uforstaaeligt for alle andre end Mensa-medlemmer, hvis der blinkes mere end 3 Gange.
 5. Det kan ogsaa være et slemt tilfælde af Underbelysning.
 6. Denne del af Handlingen har intet med resten af Historien at gøre. Det er et Stunt, der skubber den blinkende del af Publikum ud paa et Sidespor.
 7. Den lækre Sveske!
 8. Som dengang var en større nordsjællandsk By af dansk herkomst.
 9. Der har masser af tid, for Hun er endnu ikke blevet viet til Dirch Passer, som hun siden bliver skilt fra.
 10. Johannes Meyer understregede privat, at det kun gjaldt paa film. Derpaa blokkede han Deres udsendte for en Femmer og to Bajere.
 11. Og billig, den simple Tøs!
 12. Nederdel og Nederdel. Den smule Stof kunde jo daarligt dække Pubeshaarene.
 13. Saasom at danse med cerutrygende Damemennesker uden Hofteholder.
 14. Denne del af Plottet falder aldrig helt paa plads.
 15. Den hotte Babe!
 16. Der var ikke plads til en Helaftensfilm på de små Filmspoler dengang.

[[

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.