Spademanns Leksikon

Sygdom er et fænomen, der ofte forekommer indenfor sportens verden, men som også findes i landets retssale. Det modsatte af sygdom er sundhed og raskhed.

Sportssygdomme[]

Sygdom kan forekomme i samtlige sportsgrene, men er dog hyppigere forekommende indenfor sportsgrene såsom eksempelvis fodbold og håndbold, end det er indenfor eksempelvis skak og synkronsvømning.

Sygdommene opstår som regel på grund af en nærsynet eller mentalt udfordret dommer, der ser noget, der ikke sker, eller ikke ser noget, der rent faktisk sker, hvilket resulterer i at han afsiger en syg dom, til stor utilfredshed for dem, det går ud over, og som regel også for de mennesker, der hepper på dem, det går ud over. I værste fald risikerer man at sygdommen udvikler sig i korporlig retning, hvilket kan give sig til udtryk i blodskudte læber og usædvanligt blå øjne, både hos publikum og idrætsudøvere, såvel som hos den uheldige dommer.

Hvis sygdommen har udviklet sig så meget, plejer man at kurere den med knippelsuppe, og eventuel karantæne.

Rigtige sygdomme[]

Vi kender alle en eller flere personer, som er indbildt syge. De såkaldte hypokondere klager over mæslinger, kræft, influenza, syfilis og andre fiktive sygdomme, mens vi andre passer vores arbejde under utrolige smerter fra vores ægte sygdomme. Vi bringer herunder den autoriserede liste over rigtige, ægte sygdomme, som kræver medfølelse, tolerance og forståelse af omverdenen: