FANDOM


Suzi1

Suzi var nærmest som en mor for drengene i orkesteret. En pædofil, hårdhændet, bandende fuld mor. Ligesom din mor.

Suzi

Stodderen i baggrunden hedder Len Tuckey. Han er far til Suzi's børn. Tror han. Men det er han ikke ene om.

Suzi Quatro (f. 1950) er en kendt amerikansk bassist fra bilbyen Detroit i USA, hvor hun startede som amerikaner. Den gik ikke. Så flyttede hun til England, hvor hun spillede bas på sin basguitar. Den gik heller ikke. I starten. Så mødte hun Mickie Most, der havde et pladestudie og en frimærkesamling de kunne se på sammen. Under dynen. I mørke...

"Prøv lige at slikke på denne her"

~ Mickey Mouse om natten under dynen

Barndommenredigér

Suzi-tøsen havde ikke rigtig nogen barndom, fordi hun var så lille af vækst. Alle de andre børn gik ud og lege, men glemte Suzi, der ikke rigtig var til at se, fordi hun stod bag en æske tændstikker. Og storebror Thorvald var som sædvanlig skæv. Suzi var meget ensom. Hun havde kun sin fars bas at spille på. Ak, ak. Fars bas.

Ungdommenredigér

Suzi spillede i et orkester sammen med sin søster Fanny, som hun øjensynlig var i familie med derhen, at de havde de samme forældre. Bandet hed The Pleasure Seekers, og det var jo sådan set sjofelt nok, men Suzi ville også gå i lædertøj.

"Jeg vil osse gå i lædertøj!"

~ Suzi til Fanny


"Så ka' du godt pisse af! Alt det læderlort gider vi bare ikke her i Detroit... Bortset fra i bilerne, se'føli'..."

~ Fanny til marquis de Sade


Så rejste Suzi til England, hvor man meget bedre forstod sig på sadomasochisme.

"Sa' do massokisme?"

~ Ib Grønbech om S&M

Gennembruddetredigér

Nå... Suzi mødte altså pladeproducenten Mickie Most. Så udgav hun singlen "Rolling Stone". Den blev portugiserne så glade for, at flere af dem købte den. Vi andre gjorde ikke.

"Satans til røvlort! Hvordan fanden i hede hule helvede skal man blive en berømt rockbassist, når man får sådan en lortesang smidt i hele hovedet ad helvede til?? Fader??"

~ Den dybt katolske Suzi til sin præst, Fader Abraham


Fader Abraham havde forbindelserne opadtil i orden og fik skaffet hjælp til Suzi. Det traf sig så heldigt (eller var det et mirakel?), at en af hans fire sønner kendte nogen der hed Chinnichap, som var gode til at skrive bubblegum-musik til Swiiit.

"Det Can vi altså ikke gøre noget ved!"

~ Nicky Chinn


"Can og Can... Fandenfiseme om ikke jeg har en idé!"

~ Mike Chapman


Og således opstod Suzis første hit, Can the Can. Derpå gik det slaw i slaw med udødelige klassikere som:

Lædersuzi


Can The Can
Tøffe Suzi


48 Crash


Sørgelige Suzi


Don't change my Luck
Popsuzi


She's in Love with you
  • 48 Crash
  • Devil Gate Drive og
  • The Wild One

- altsammen i lædertøj og med et mere eller mindre mandligt orkester, der gav indtryk af, at hårvasken og deodoranten endnu ikke var opfundet.

Den stille pigeredigér

Efter et par fede år med glamrock (som ikke kaldtes glamrock før det hele var overstået, såhut vi hvisker) ville Suzitøsen lave noget mere voksent og modent.

"Hvis jeg satanædeme ikke får lov at lave noget voksenlort, så holder jeg vejret til jeg dør!"

~ Suzitøsen til Mike Chapman


Derfor skrev de nogle søde og modne sange og udgav under titlen If you knew Suzi. Den sov vi godt til i 1978. Havde det ikke været for singlen

  • If you can't give me Love

var den død en stille død.

Så fik tøsen et hit i hele verden sammen med Chris Norman fra Smokie i sangen

  • Stumblin' in

der handler om hvor svært det kan være at droppe indenfor i den katolske kirke iført lak og læder og uden undertøj.

Scott-Quatro

Andy Scott fra Swiiit og Suzi trykker noget lort af på tysk tv, 2008

Alderdommenredigér

Men henimod slutningen af 1970'erne trængte verden til nogle nye artister at tune ind på. Nicky Chinn gad ikke skrive sange mere, men vendte tilbage til sit gamle job som bilmekaniker. Mike Chapman fik travlt med at producere Blondie og The Knack og Pat Benatar, så Suzi måtte klare sig selv. Hittene døde ud, men Suzi fik lidt succes i sit gamle hjemland (USA, ikke), som Leather Tuscadero i tv-serien Happy Days.

Og sådan har hun drysset lidt rundt mellem medierne. For tiden har hun sit eget radioprogram hos BBC, hvor hun som en anden Jørgen Mylius pludrer ind over de gamle plader. Hun turnerer stadig, og kan efter sigende stadig snige sig ned i en lille størrelse 47 læderbuks.

Triviaredigér

  • Suzi bliver ofte fejlagtigt forvekslet med Kim Wilde af folk med ringe musikalsk sans, men hende vil du først lære at kende, når vi starter på 1980'erne (hvis vi altså nogensinde bliver færdige med 1970'erne).
  • Har medvirket i Barnaby i 1. afsnit i 2007.
  • Suzi er mor til flere børn fra sit ægteskab med den tykke, svedlugtende guitarist Len Tuckey. Små tykke, svedlugtende unger, alle til hobe.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.