Spademanns Leksikon

Åh, Susanne. Her ser man hvad gode sangerinder er lavet af...også dem der kan synge.

Susanne Salomonsen (født 30. december 1955) er en dansk sangerinde. Hun er datter af forlagsredaktøren Isaac Salmonsen og dennes kone Sulejma Salomonsen. Sulejma har medvirket i den gamle danske film "Hairy and the Chamberboys". Susanne har i øvrigt broderen Sune Salomonsen og søsteren Suzette Salomonsen.

Susanne Salomonsen må nok betragtes som en institution i dansk rock og kaldes måske med rette af mange for Danmarks Rock-Mama.

Hun medvirkede i sine unge dage i en hel masse forskellige musical-opførelser, som f.eks. Hair, Pussyhair, Pussy w/hair removed samt Pussy b4 the state of hair.

Hun mistede sin mødom i 1969 efter et mindre uheld med et ukontrollerbart pelset desmerdyr.

Hun indspillede sin første soloplade som 17-årig, og var på samme tidspunkt aktiv i en hel masse jazz- og rockgrupper.

I 1980 kom hun med i bandet Kondisko og Torp og har siden da udsendt en hel masse plader og optrådt på en hel masse af landets scener.

I 1983 medvirkede hun i en film.


Ægteskaber[]

Suisanne med Sui-sui
Senere liveindspillning
Susanne Salomonsen - Misbrugt og forhadt
 	Sanne_Salomonsen_-_Misbrugt_og_forladt_(Danish_TV)_-_((STEREO)) 	 			  
Uddrag fra Musicalen Berlin 1984


Susanne Salomonsen har været gift med en hel masse mænd, blandt andre Rolling Stones' Mick Jagger, og med sin nevø Mats Ronander (1985-1992), med hvem hun har sønnen Gollum. Af andre notabiliteter, den varmblodede Susanne Salomonsen har lagt underliv og ringfinger til, kan nævnes gorillaen King Kong, hvis film hun medvirkede i. Desværre blev scenerne censureret bort, men de resulterede dog i sønnen hr. Nilsson. I de senere år er hun begyndt at interessere sig mere for hingste og andre spaniolere. Hun har også været bøsse med Anne Linnet.

Trivia[]

Den 5. maj 2006 fik hun en prop over, at hun pludselig var lam i den ene arm og i den ene halvdel af ansigtet. 13. juni var hun pludselig lam i en den anden arm og den anden del af ansigtet også. 11. november kunne hun pludselig heller ikke bevæge benene, og hendes hørelse var pludselig røget på begge ører, samtidig med, at hun var pludselig blevet blind og pludselig var holdt op med at trække vejret. Hun har det dog efter omstændighederne godt, men har besluttet sig for at aflyse en hel masse af sine arrangementer sommeren over.

Susannes mange plader[]

I 1973 udgav Susanne pludselig sin første LP efterfulgt af flere, som ingen kan huske mere, indtil hun i 1985 pludselig udgav en LP/CD, som hun efter lange overvejelser pludselig valgte at kalde Susanne Salomonsen. Senere kom så CD'en Susanne. Mange af Susannes udgivelser er kommet på både dansk og engelsk i et forsøg på at få nogen til at forstå, hvad hun synger.


Eksterne henvisninger[]