FANDOM


En suppedas (udtales nogle gange Zu-pe-das) er ofte blevet misforstået som et kloset hvor varme derfra blev brugt til at koge suppe i fattiggården. Denne misforståelse er fuldstændig i overensstemmelse med sandheden. Hvis man var endt i suppedasen var alt håb ude, da man snart vil ende på bordet i suppeform.

Ordet er herefter overlevet i adskillige Morten Korch-film hvor det jo "...aaltij hanlede om noen såm vår æænt i supedavsen...", men som Peter Malberg nok skulle komme og redde.

Zupedas redigér

Sørenp

Hos Søren P. kan man stadig få et par Zupedas, men så er de også håndsyede

Zupedas var en skofabrik som åbnede i 1951 i Gjern i det jyske søhøjland af den ukendte Dassler-bror Heinrich. Selvom han ikke ligesom Adolf og Rudolph havde været medlem af nazistpartiet, var han også nødt til at åbne en sportsvare-fabrikation - og det blev ikke i München hvor adidas og PUMA lå nærmest dør om dør og bekæmpede hinanden.

Zupedas betyder "til fødderne" da Heinrich ikke mente at Adolf lavede ordentlige sko. Men efterhånden lignede fodtøjet træssko som blev solgt til almuen og de fik derfor den folkelige betegnelse "et par suppedaser"

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.