Spademanns Leksikon
Spademanns Leksikon

Sådan ser superligaen ud i dag

"For du er super-liiigaahh..."

~ Simon Kvamm om Superligaen


Superligaen (grundlagt 1991) er en liga for super fodboldhold. Danske, fodboldhold vel at mærke. Det er den højeste division du kan spille i i Danmark. Hvis Superligaen ikke er god nok for fodboldspillere, må man tage til Udlandet.

Superligaen er til dagligt styret af en flok lallende amatører mænd i jakkesæt, der kalder sig "Divisionsforeningen". Under denne forening ligger der en række råd og nævn, der beslutter hvornår nogen skal spille fodbold, og hvornår andre ikke skal...
Som modpart til Divisionsforeningen har man oprettet "Spillerforeningen". Formålet med de to foreninger respektive, er at genere hinanden mest muligt, og helst skændes gennem pressen.


Kært barn har mange navne[]

Hvad enten man kan lide superligaen eller ej, så har den haft mange navne. Så derfor er den "et kært barn". Men nu har superligaen endelig fundet sit retsmæssige navn... Sådan da.

 • Pepsi-Cola Ligaen (1995-1996)
 • Faxe Kalkbrud Ligaen (1996-2001)
 • Konkurs Ligaen (2001-2010) (Det eneste danske navn, da SAS er én af fem virksomheder i Danmark)
 • Tampax-ligaen (2010-2014)
 • Fakta/Netto-ligaen (2014-2018)
 • Wunderbaum-ligaen (2018-)


Placeringen af superligaklubber [1]

Superligaen for dig og mig - for det handler jo ikke om penge[]

Superligaen kan ses i dit fjernsyn, men som udgangspunkt først, hvis du har købt den største pakke hos Viasat. Det er Divisionsforeningen som råder over salget af tv-rettigheder til programudbyderne. Det er i den forbindelse nok knap gået op for selvsamme, at:

 1. Der har været en grad af Finanskrise.
 2. Superligaen måske er knap så interessant som tidligere (særligt grundet Christian Andersens forsvunden).
 3. TV-rettigheder fra Udlandet koster også penge, og der er vel en eller anden grænse for, hvor meget du gider at betale for at se HB Køge mod Lyngby BK - eller hvad?

Det er således knap sandsynligt, at der tilgår Superligaen den samme slags midler i de kommende år[2].

Skulle det lykkedes dig at have penge i overskud - efter endt betaling hos Viasat -, så kunne du eventuelt smutte ind på HB Køges onlinesalg og købe deres nye flotte hjemmebanetrøje, til den nette pris af blot 549(!) kroner. Det er jo kun 49 kroner mere, end hvad du ellers skal give for eksempelvis en FC Barcelona trøje her... Med chance for at citere John Mogensen (helt ubevidst, naturligvis): "der er noget galt i Danmark!"


Se også[]

Noter[]

 1. Kilde: www.superliga.dk
 2. Det var også oppe og runde 300.000.000 om året - som du bagefter skulle betale for din tv-pakke.