FANDOM


Kunstnersune

Dette er et billede af en hipster kunstner, der bruger lyden sune, når folk skal tiltrække hans opmærksomhed. Han har ændret navnet i sit pas til Jetski


Navnet Sune redigér

”Navnet” sune udtales (TZSÛNE). Det specielle ved lyden sune er at det er det første x-navn i verden. I 2015 blev navnet sune degraderet fra navn til lyd eller kaldenavn. Det er første gang at luftalarmen er blevet taget i brug siden 1945, hvor der ligeledes skete noget meget akut. Ugyldiggørelsen skete da en bred koalition, bestående af alle medlemmer af folketinget, på nær sune Jepsen fra uenighedslisten, sammen med Danmarks Statistik, Hillerød Svampe-Lav og Dyrenes Bekæmpelse gik sammen om at ugyldiggøre navnet sune.


Betydning i nærområdet redigér

Talsmand for Hillerød Svampe-Lav, som er den organisation med højest koncentration af medlemmer med lyden sune som praktisk lyd anvendt til at tiltrække opmærksomhed fra en person, også kaldet identitets-lyd, udtaler: ”Jeg er som sådan ikke ked af at sune ikke er et navn mere, men jeg ved at alle dem i lauget, som har heddet sune i 63-73 år og som nu blot bliver kaldt sune, er. Vi vil fortsætte med at bruge lyden (tzsüne) for at tiltrække opmærksomheden på de pågældende personer, men vi bliver nødt til at ændre kategorien navn til lyd i vores medlemssystem. ”


Opdagelsen af sune som lyd redigér

Det var et skæbnes svangert øjeblik, da Magdalene Miriam, som er ekspert i suspekte navne med M, skulle i svømmehallen for at prøve sin nye badeand.


"Da jeg steg ud af toget og begyndte at grave mit rejsekort frem fra mine støvler, hørte hej S-toget accelerere. Det slog mig pludselig at sune ikke er et navn, men lyden af et S-tog der accelererer ude fra."

~ Miriam magdalene om skoda er ikke en bil


Sune

Her ses et billede af filmen "sune på fjeldet," hvor en dreng ved navn Peter er på Hawaii. Der er desværre en stavefejl i titlen, fordi bokstavet s er stort. Da instruktøren så dette hoppede han ud fra en dæmning og blev væk

Magdalene udtaler at lyden inde fra selve toget bedre kan sammenlignes med navnet Signe, men ikke ugyldiggør dette navn, da lydene ikke er så sammenfaldende.


"Det er logisk at man ikke kan hedde sune, ligesom at man ikke kan hedde en anden lyd som fx mmmh, uuuh, haa eller av"

~ Miriam Magdalene om Det at blive kaldt sune


Desuden ligger sune sig utroligt tæt op af det engelske ord for sol, bare med et e i slutningen. Dette var med i mine overvejelse, da jeg skrev en pressemeddelelse om at sune er en lyd. Jeg var selfølgelig meget i tvivl, fordi det er en meget kontroversiel ting at gøre et navn ugyldigt

Loven omkring brugen af lyden sune redigér

I loven, som er formuleret i tæt samarbejde med dyrenes bekæmpelse, står at man ikke længere kan hedde sune eller benævne lyden sune med betegnelsen navn. Man må fortsat godt blive kaldt sune, men dette må ikke skrives med stort begyndelsesbogstav, ligesom ingen medlemmer i folketinget og højesteret må bære navnet. Hvis der står sune i ens pas, under overskriften “navn,” skal det naturligvis ændres til et andet navn (eksempelvis Jesper red.) Man må heller ikke blive kaldt sune som en kvinde, hvilket gør sune til en drengelyd. Vær ekstra opmærksom i dine retskrivningprøver! Undervisnings Ministeriet har planer om at bruge det som et snyde trick! I en ekstra lov fra 2016, som hedder the second amendment på svensk, er det vedtaget, at ingen dyr, med undtagelse af fjeld-ryber og oddere må hedde eller blive kaldt sune. Man må fortsat godt kalde objekter for sune, hvorfor nogle meget gammeldags kultmedlemmer mener at kvinder godt må blive kaldt lyden.

Eftervirkninger redigér

Efter 2015 blev der skabt en debat om hvorvidt andre navne som fx Lars eller Henrik var rigtige navne. Man mente at Lars var lyden af en bildør der smækker. Efter nogle meget intense debatter i folketinget, valgte nogle taktiske personer i partiet venstre (ikke at forveksle med partiet ligud så til højre 300 meter længere frem og så har du destinationen på venstre hånd) at tage et grydelåg og lægge det oven på debatten. De mente at det var uhensigtsmæssigt hvis der skulle køres en bil ind til mikrofonen til internationale møder når landets statsminister skulle introduceres. De forestillede sig et klimatopmøde hvor de sagde: And here we have (Skoda dør smadres I fra fuldt åben tilstand) *laaaars Løkke Rasmussen.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.