FANDOM


Sufragett

Allerede før forrige århundredeskifte gik sufragetterne på barrikaderne mod stemmeretten.

Sufragett2

Nogle behjertede betjente lammetæver en engelsk stemmenægter.

Sufragett3

Selv om det var betjentens egen oldemor, kunne hun jo godt få et par på huden til at køle af på.

Sufragett4

Når kvinder går ind i politik, ender det som regel i håndgemæng. Her ses Indira Ghandi og Margaret Thatcher under nogle svære, politiske forhandlinger.

Sufragett5

En under cover sufragette forsøger at skræmme en vælger hjem til børnene.

En sufragette er en kvindelig suffragist - se dette. I dag er arten stort set uddød; udryddet sammen med pandabjørnen, schæferhunden og den lyserøde tagmalersommerfugl.

Historisk baggrundredigér

På grund af kvinders

har de i årtusinder afstået fra at blande sig i ting, som de ikke har forstand på. Dette gælder såvel mekanik som politik og håndbajere.

Imidlertid opstod der sammen med ideen om demokrati et ønske blandt kulturradikale oprørere om at indføre valgret for kvinder. Det hele kom sig af, at arbejderklassen skulle rejse sig og børn ikke længere skulle have en 12-timers arbejdsdag[1]. Og sådan. Ideen slog an i mange europæiske lande, der ellers plejer at prale af deres høje intellektuelle stade sådan cirka fra midten af det 19. århundrede[2] og til langt op i vor tid[3].

Hele verden overgav sig efterhånden til denne slappe eftergivenhedspolitik. Sverige i 1862[4]. Danmark i 1915. Schweizerne holdt stand til 1971. Kuwait til 2005. I dag er hele korthuset ramlet. Og kvinder stemmer, så det næsten ikke er til at være nogen steder.

Modstandskampenredigér

Kvinderne kæmpede dog kraftigt imod stemmeretten, da de nok fornam, at dette gik over deres lille, søde forstand. I England opstod så sufragetterne, en gruppe stride kællinger hårdkogte konservative kvinder, der kæmpede for retten til ikke at stemme. Stemmefrihed, kaldtes det.

Ofte måtte de tage voldsomme midler i brug for at beskytte denne stemmefrihed. På billederne ser vi hvordan.

Også i dag kæmper nogle kvinder kraftigt imod denne påduttede stemmerettvang, ofte med charme og indsigt, der viser at de har forstået deres rette plads i vort trængte samfund:

Bush & Britney Spears- Dance of the war president

Bush & Britney Spears- Dance of the war president

Når kvinder får indflydelseredigér

På grund af valgtvangen for kvinder, har en del valg i vor store, store verden[5] givet ganske uønskede resultater.

Det er endda sket, at kvinder har fået plads i parlamentariske forsamlinger, hvor de har ødelagt hele den sobre stemning med deres snak om den rette temperatur på badevand samt hår- og blevask. Derudover er der sket en del ulykker på grund af amning og strikning på ekstra store pinde. Hvem husker i den forbindelse ikke, da Poul Nyrup Rasmussen stod på røv og albuer ned af Folketingets talerstol, da Marianne Jelved hev en babse frem for at fodre lille Bjarne nede i håndtasken[6]?

Igen og igen har kvindelige politikere, der har nået høje politiske poster, vist sig at være en katastrofe for landet. Her blot en håndfuld eksempler:

 • Indira Ghandi, indisk premierminister, der startede en krig mod Pakistan på grund af PMS
 • Margaret Thatcher, der tabte Falklandskrigen til Argentina, fordi hun ikke kunne overskue at føre krig og passe barnebarnet samme dag
 • Vigdis Finnbogadottir, den islandske præsident, der gik ned med stress efter at have lavet statsmiddag til 300 personer i sit lille samtalekøkken - og så var der ingen, der roste sovsen[7]
 • Sørine Pind, hvis store kæft har bragt hanssit parti ud på randen af overlevelse efter den ene klare udmelding efter den anden - En rigtig politiker har vat i munden, Sørine!
 • Angela Merkel, der indleder ethvert pressemøde med at spørge de mandlige journalister: "Synes I jeg ser fed ud i denne her kjole?"[8]

Sufragetter i dagredigér

Da slaget om valgtvangen sådan set er tabt, har sufragetterne startet en alternativ krigsførelse mod denne naturstridighed: Forklædte sufragetter stiller op til valg og opfører sig så uhyrligt, at vælgerne tvinges i favnen på mandlige kandidater. Vil denne taktik virk[9]

Det med småt redigér

 1. Nu sidder de og spiller Nintendo hele dagen og æder matadormix og er ikke spor trætte, når de skal i seng og sove.
 2. For det tilfælde, at kvindelige læsere skulle have stavet sig så langt igennem teksten hertil, kan det oplyses, at det nittende århundrede strakte sig fra 1801-1900.
 3. Dansk sommertid.
 4. Dog "kun" for ugifte kvinder indtil 1909, da de alligevel ikke skulle lave mad til farmand.
 5. "store, store" er indsat af hensyn til kvinderne. Mænd kan bare læse det som "verden".
 6. Bare fordi Marianne ikke har nogen børn, afviser hun kategorisk at dette skulle have fundet sted. Men hvem siger, at Bjarne var hendes søn... Det kunne jo være hendes mands, ikke? Ikke?
 7. Der blev af samme grund ikke serveret dessert
 8. Ja, min skat! Du ser fed ud i alt! Heldigvis skjuler røven det meste.
 9. Her kommer konen hjem fra værtshus indkøb, og vi finder det klogest at lukke Spademanns for i dag og tænde for støvsugeren. Hvor fanden lagde jeg forklædet?
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.