FANDOM


Peter Stuyvesant

Peter Stuyvesant havde en meget stor styvert at slæbe rundt på.

Stuyvesant er først og fremmest navnet på Peter Stuyvesant (1612-1672), som var den sidste generaldirektør for den hollandske kololoni Ny Holland. Han var samtidig meget aktiv, da der skulle laves en by, som hed Nieuw Amsterdam, men senere fik navnet New York.

Hans kendetegn var hans evige næsepilning, hvilket også gør at at en næse nogle gange bliver kaldt for en styvert. Cyrano de Bergerac havde fx også en ordentlig styvert, der gjorde, at han ikke turde nærme sig den skjønne Roxanne. Når han var ked at det, jog han hele hånden op i styverten, for at se om der var noget størknet slim tilbage at nulre med.

Peter Stuyvesant i dag redigér

En Stuyvesant er i dag bl.a. et cigaretmærke og samtidig et skældsord for én som hugger en andens idé lige for næsen af ham. Dette ord skal bruges med omtanke, da det er direkte injurierende.

Den store Stuyvesant-sag var da Klavs Riskær Pedersen offentligt erklærede, at han satsede på at ende som den første forbryder, som fik serveret champagne i fængslet, hvorefter Peter Brixtofte kaldte ham en "Stuyvesant" på den nu nedlagte TV2Radio. Det fik Klavs Riskær til at nedlægge fogedforbud mod at Peter Brixtofte optrådte på danske massemedier, da det jo især er kendt, at Peter Brixtofte har mere hang til dyr rødvin.

Peter Stuyvesant-museet i Lem redigér

Bouncywikilogo
For dem uden humor, har de engelsktalende "eksperter" hos Wikipedia en dum og kedelig artikel om Peter Stuyvesant.

Efter mange års vandkamp, koneløb og ballondans med kommunen lykkedes det endelig i 1960 for nogle mennesker at lave det første Peter Stuyvesant-museum i Lem. Peter Stuyvesant havde godt nok ingen tilknytning til Lem, selvom han havde rejst meget. Det gjorde ikke noget, eftersom byen ikke havde nogen turistattraktioner alligevel. Arbejderne fra Lem Kondom- og Beslagsfabrik syntes så også, at det kunne være en god idé at have. Masser af hollændere valfarter til Lem for at se Peter Stuyvesant-museet, og museet overgår hermed Rebild Bakker i kunstigt skabte turistmål for udlændinge på charterferie.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.