FANDOM


Pragtur3

Danske gymnasieelever[1] gør et kort ophold på gaden i Prag, hvor de lærer at styre deres brandert med værdighed og god stilfærdig opførsel.

"Så længe det er med brugerbetaling, må det være ens eget valg om man vil smadre Prags gader!"

~ Liberal Alliance om deres totale mangel på viden om realpolitik.


"Prag står for os, som et lysende eksempeldemokratiets idealer!"

~ Enhedslisten om kommunistiske militærdiktaturer.


En Studietur til Prag er 5-7 dages intensiv undervisning i jødisk tragedie og europæisk koldkrigshistorie, muntert pakket ind i fortællinger om studenteroprør, middelalderlig arkitektur og studier af Franz Kafka[2] og de tjekkiske molbo-historier om "Den Gode Soldat Svejk[3]".

...Ihvertfald på papiret.

Turen dernedredigér

Vel placeret på en banegård i Danmark, står 2-3 gymnasie/HF-klasser og venter på at de skal af sted til det forjættede land Prag[4], da én af deres lærere vælter ind i afgangshallen i en gedigen brandert, og truer sikkerheden for enhver der skal af sted. Så er stilen lissom lagt. Efter en lang række skænderier med myndighederne og et pinligt opkald til skolens rektor[5], bliver alle enige om at tage afsted i højt humør. Efter nogle velsignede timer, hvor folk leger X-Factorsæderne i bussen, og en kavalkade af polsk-synkroniserede Disney-tegnefilm, der hærger bussens 14" fjernsyn med VHS-tape, begynder den førhen så pisse-fordrukne lærer at slukke for tv og lys, samtidig med at vedkommende beder alle om at holde kæft. Kl. er 18.42, og førnævnte lærer skal sove.

Kl. 9 næste morgen ankommer man til udkanten af Prag, og kan nu more sig over grålige sovjet-hoteller[6], jævnt flankeret af kasinoer med nydelige, små skilte ved indgangsdørene: Ingen adgang for tobaksrøg, mobiltelefoner og håndskydevåben.[7]

Studierneredigér

Pragtur2

Uanset om det er nat eller dag, ser eleverne således ud. Altid friske og oplagt til mere sjov og alkoholiske drikke

Pragtur1

Et typisk hotelværelse, når danske gymnasieelever har boet i raseret det.

Vel ankommet til Prag, begynder alle tilstedeværende[8] at undre sig over hvorfor lærerne overhovedet er med, når nu byturen venter. Højst utilfredse over at skulle lære noget på det, de fleste opfatter som en ferie, vil nogle begynde at sakke bagud[9], nogle vil gå og snakke om tøj/mobiltelefoner/lækre folk på gaden, enkelte vil trække sig ind i sig selv og spekulere på, hvor tegneseriebutikkerne mon ligger, og sidst men ikke mindst vil kun Dumme-Camilla, Stræber-Marie og Nørde-Thomas høre efter, hvoraf den sidste dog mest af alt morer sig over alt det, som Dumme-Camilla ikke ved.[10].

Kl. 16.00, lokal tid[11]redigér

Endelig fri fra dagens undervisning! Alle spekulerer på, hvad det var for noget sludder lærerne spildte tid på at spilde tid på[12], og NU går turen ud til Prags natteliv: Kl. 16.15, har alle 14 shots i blodet, og en vanvittig trang til at købe absinth til kun 100 kr flasken.[13] Nogle af drengene har for længst bemærket brochurerne for byens luderbarer, bordeller og biografer der er en blanding af de to første ting, og styrter derfor ud for at fyre den[14] af. På vejen smadrer man så lige nogle biler, et par butiksruder og en strisser, bare lige for at være på den sikre side.

Kl. 17.30, lokal tid[15]redigér

Pigerne vælter rundt på stoffer, og drengene er ved at få klamydia. Nogle af dem fra pigerne i deres egen klasse. Lærerne har ikke styr på en skid, og sidder over en middag et-eller-andet sted og opbygger en rødvinsbrandert, medens de gør deres bedste for ikke at kunne huske deres egen skoletid.

Kl. 22.11, lokal tid[16]redigér

7 elever er røget til udpumpning, 12 er anholdt og 1 er forsvundet sporløst[17]. Intet af det har lærerne dog hørt om, da de selv ligger i sprit og horer løs på ethvert hotelværelse, der (endnu) ikke er smadret. På dette tidspunkt vil de danske myndigheder så småt blive underrettet om, at "Blomsten af Danmarks Ungdom" lige nu står til at blive økonomisk- og socialt smadret de næste 15 år, men pga. antallet bliver det gjort til et politisk problem, i stedet for bare at give skylden til de tøjlesløse aber eleverne selv, der alle er over den kriminelle lavalder.

Hjemme igen, længe før tidredigér

Efter en særdeles succesfuld studietur (ingen officielle dødsfald), kommer lærerne pludselig i tanke om, at eleverne nok burde udfærdige en form for produkt[18] således at studieturen kan berettiges over for Det Officielle Danmark. Man bliver enig om en form for rejseguide med gode råd, bygget på egne erfaringer, således at næste hold får den bedst mulige tur til Prag, men fordi at Dumme-Camilla intet fatter, er hendes en folder med sætninger såsom "Jazzhouse og Karlsbroen er bestemt et besøg værd" og "Det tjekkiske køkken kan varmt anbefales", medens "produktet" fra alle andre lyder "PARTY!!! Husk gummi - ludere er billige, og lækrere end Kristines mor!"

Studienoterredigér

 1. Vi kan her tilbagevise vedholdende rygter om, at billedet forestiller Mette F. (liggende i parringsstillingen, men stadig iført trusser) og Helle T. (grublende med en hånd foran ansigtet). Der er blot tale om to piger fra en socialdemokratisk ungdomsorganisation i Gram, som ligner dem til forveksling
 2. en meget deprimerende og dystopisk forfatter
 3. noget røvkedeligt pis
 4. Ingen under 57 år ved i hvilket land Prag ligger (Så'rn ca. Südeter-Tyskland).
 5. som begynder at tale om "førtidspension" til den pågældende lærer
 6. Se: Almene Boligbyggerier
 7. Nej, Henrik. Du må heller ikke tage din dolk og din flitsbue med!
 8. Bortset fra Stræber-Marie.
 9. For til sidst at forsvinde indtil næste morgen
 10. Fx at Golfkrigen ikke blev anført af generaler, der var ude at spille golf.
 11. Dvs. som i Danmark
 12. Jo, korrekt formuleret
 13. Det er faktisk ret billigt ...
 14. Tissetrolden, at forstås.
 15. Hvad forstod du ikke første gang?
 16. Stop så!
 17. Vedkommende vågner nok op i et snuff-filmstudie et sted i Ukraine to dage senere
 18. Gymnasie-dansk for stil mm
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.