KarlMarStrudsen.JPG
En særligt avanceret struds, der i stedet for at stikke hovedet i jorden, vælger at bære en maske, forestillende det mest skræmmende Zenia Stampe kan forestille sig.

En struds (latin: Struthio camelus) er en kæmpe krydsning mellem en pingvin og en kylling. Skulle der være nogle læsere derude der kender Playstation-spillene "Final Fantasy", kender I (du?) strudsen under navnet Chocobo, der dog også indeholder en del kanariefugl. I (du?) skal dog være opmærksom på, at kun strudsen er virkelig indtil videre, og at dens navn i øvrigt afspejler hvor meget Cocio fuglen drikker på daglig basis.

Strudsens levevis

NewChocoboo.jpg
Her ses en Chocobo, som omtalt ovenfor. Præcis hvor meget struds der indgår i bæsterne vides ikke, men det er vel i princippet også ligegyldigt - modsat strudsen, findes Chocoboen jo kun digitalt.
Strudsen færdes overalt hvor der er huller at gemme hovedet i, hvorfor lande med golfbaner i de senere år er begyndt at opdrætte strudse. Herunder også Danmark: Der findes en strudsefarm på Falster.

Konkurrencestrudse

De strudse der ikke opdrættes til at ende på australske middagstallerkener, eller i Zoologisk Have, ender som hovedregel som ridedyr i Arabien og Afrika, hvor jockyer på 10-12 kg rider på dem, blot for at vinde en times hæder, og et vagt løfte om at blive solgt videre til en ejer der giver løn.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.