FANDOM


Strøget2

Strøget er altid fuld af sjov og ballade. Her en menneskelignende statue, som har stået stille i næsten 2 minutter. Pøblen er vilde med det!

Strøget (eller Routen) er en forbandet lang gade som højst ubelejligt er blevet placeret lige midt i København. Strøget har altid ligget der, og blev i 1489 omdannet til en af de første gågader i hele verden. En præstation som endnu ikke er blevet anerkendt af Søren Pind.

30px-Cquote1 svg Hellere to strøg på pølsen, end to pølser på Strøget 30px-Cquote2 svg
Søren Pind om strygere.


Strøget strækker sig i al sin magt fra Rådhuspladsen til Kongens Nytorv. Fortsætter du lige ud - efter Strøget er slut - ender du måske på Hovedbanegården, eller hvis du går den anden vej, ender du med sikkerhed i havnen. Vover du dig ud på Strøgets sidegader ender du i ingenmandsland, og er dermed i stor fare for at blive stukket ned af turistspisende indfødte.

Historieredigér

Strøget3

Nedslagtningen af den sidste vantro viking, var en glædens dag på Strøget.
Det er Absalon i midten med stokken.

Strøget blev oprindelig etableret af Absalon, der sådan gik og manglede et sted hvor han kunne jagte de sidste ukristede vikinger. Her etablerede han så en lang og snæver gyde, og midt på det lavede han et torv med skafot og alting.
Straks efter tilblivelsen, strømmede det til med røvere, tiggere og turister. Efter sigende er de der stadig, men Absalon er for længst rejst videre.

I starten var hestevognskørsel tilladt på strøget. Så blev der en fandens ballade ud af det, og så måtte hestene ud. Så kom der biler, men de måtte også ud. Så gik de handelsdrivende amok, og straffede de tilbageværende med at åbne en sand potpourri af butikker med billigt ragelse til vanvittige priser.

30px-Cquote1 svg Der findes en vittighed om gågaden i København, men den er Strøget 30px-Cquote2 svg
Linie 3 om en 3 km. lang pisserende.


Strøget var oprindelig opkaldt efter en eller anden gut, som hed Frederik[1]. Det var hans gade, og dermed hed den "Frederiksgade". Vinkelret på denne var der en gade, hvor der formodentlig var en købmand, og dermed kom gaden til at hedde "Købmagergade". Midt på Købmagergade lå der et torv, hvor der engang blev solgt kul. Torvet hedder så "Kultorvet"
Smart!

På Købmagergade var der en anden konge, som byggede Rundetårn. Kongen hed Christian 4., og man ved i dag med sikkerhed, at "Frederiksgade" ikke er opkaldt efter ham.

Ting på Strøgetredigér

Strøget1

Strøget varer et splitsekund - så kommer der ild!

Sjove mennesker på strøgetredigér

Knap så sjove ting på Strøgetredigér

  • Omtrent en millard "Facere", som prøver at lokke dig ind i en butik i en skummel baggård.
  • Endnu flere som prøver at få dig til at skrive under på noget fra Dyrenes bekæmpelse. Eller hvad det nu var...

Underjordiske kommentarerredigér

  1. Sandsynligvis en konge. Hvem aner vi ikke!
  2. Hvor der i 1970'erne blev røget voldsomt meget pot!
  3. Med lidt god vilje..
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.