Spademanns Leksikon
Spademanns Leksikon

De to legekammerater - den nørdede Bill og den seriøse Steve.

IPhone.png
Sorg.jpg
Denne artikel rummer begrænsede redigeringsmuligheder pga. sorg
Der må ikke i denne artikel forefindes slibrige detaljer om personens fortid slet ikke da han/hun var nødt til at ernære sig som pornomodel indtil han/hun blev opdaget.
Heller ikke noget om vedkommendes pilleforbrug, støtte til lyssky sekter, fysiske fortrin, skattegæld, pinlige episoder i talkshows etc. etc.


"Mon icce Hipstherne kjan lide ham endnuh bedje nu, vor han ere "Underghrount"?"

~ H.C. Andersen


Steve Jobs var stifter af religionen Apple Computers, der gik ud på at narre penge fra folk ved at få dem til at betale overpriser for iMac, iPhone, iPod, iPad, iSkruetrækker, iLiner og meget andet. Dette gjorde selvfølgelig religionsstifteren uanstændigt svinerig, men han døde alligevel efter længere tids misbrug af en defekt Blackberry.

Steve og Bill[]

I starten, da Jobs havde skruet sin første computer sammen, lavede han et mantra, som han lancerede den sammen med. Det lød: "Denne computer er dyrere end alle de andre, men den er bedre for din sjæl." For at komme ordentligt ind på markedet lavede han en softwareaftale med Bill Gates. Bill Gates lavede derefter software til Apple Computers, men ikke ret længe, for Steve indså snart Bills skeptiske tankegang overfor Steve (der betragtede sig som guru), hvorefter Bill blev arbejdsløs. Steve gik igang med at redesigne og programmere sine computere som egentlige husaltre, og Apples Macintosh havde snart både mus, tastatur, sort skærm og syv-armet røgelsesholder. Det havde Bill Gates' Microsoft computere sådan set også, men de kostede kun det halve (givetvis fordi de ingen røgelsesholder havde). På dette tidspunkt (1966) var den mest udbredte computer Amiga, men Steve Jobs' computer var ved at slå igennem hos overtroiske mennesker, og Jobs stod på tærsklen til at blive svinerig. Netop som Jobs annoncerede, at Apple Computers havde ansøgt om optagelse på listen over statsanerkendte trossamfund, udspredte Bill Gates spredte et rygte om, at kun Windowscomputers var IBM-kompatible (hvilket vil sige de eneste, der har en blå dødsskærm). Da folk jo er latterligt uvidende, troede mange på det, og siden dengang har Microsoft haft den største del af markedet. Dette har dog stadig ikke forhindret Jobs i at blive svinerig. Svi-ne-rig.

Apples genfødsel[]

For over 10 år siden (regnet fra 1988) valgte Apple at starte fra bunden (igen) for at blive mere sikker, mere handlekraftig, og skaffe sig mere plads på Hvem Tror Hvad-messen, mens Microsoft bare byggede ovenpå og i øvrigt skiftede teksten på deres Blå Dødsskærm et par gange. Da Apple begyndte at hale ind på Microsoft i antallet af tilhængere, valgte Bill Gates at lade sig pensionere, mens Steve fortsatte, og indtil den dag han døde skovlede han penge ind. I uanstændigt stride strømme. Skovlede. I strømme. Uanstændigt stride.

MacOS vs. Windows[]

I Windows' nye styresystem windows 22, der kommer i ´44, starter de fra bunden, som Apple gjorde for over 10 år siden (regnet fra 1984), og det forventes at Den Blå Dødsskærm som det allervigtigste nu bliver grøn - helt i pagt med tidens trang til at begrænse CO2-udslip og redde hvalerne, før de uddør på grund af overbefolkning. Overfor dette står Apple-kirken i et vadested, idet den jo trist nok mistede sin stifter, som nævnt allerøverst oppe. Det tages dog for givet, at strategien fortsat vil være at sælge dyre apparater ved at appellere til køberens sjæl, mens der peges fingre ad Microsofts gud- og sjælløshed.

Tidslinie[]
Død[]

Steve døde den 5. oktober 2011. Apples ingeniører arbejder i øjeblikket på projektet "Steve Jobs G2", hvor Steves hjerne, imod alle hans ønsker, vil blive fjernet fra hans legeme, lagt i en skinnende hvid plastik-kube og placeret på en søjle i midten af Apple's hovedkvarter, hvor den vil blive holdt i live elektronisk. Igennem et ombygget iPod kabel vil Apple derefter fortsætte med at udtrække lækkert design fra Steves hjernebark i mindst de næste 20 år (regnet fra 1954). Da Steve Jobs ved sin død endnu ikke havde udtalt sig om reinkarnation eller anden form for genopstandelse, arbejdes der givetvis hidsigt på at finde een eller anden fiks teologisk udtalelse, der kan sikre at hans efterfølgere også bliver uanstændigt svinerige. Samtidig arbejdes der på en forklaring på, hvorfor han døde i selskab med en Blackberry.

Videre læsning[]