FANDOM


"Hey! Jeg var der og jeg synes at det var et sejt sted!"

~ Dig om dit enorme stofmisbrug

Stenomuseet er museum for indtagelse af euforiserende stoffer eller alkohol, samt overdrevnen læsning af diverse gratisaviser, og den derved opnåede efterfølgende sindstilstand.


Historie redigér

Steno

Museet blev etableret i 1734, og hed oprindeligt "Stenermuseet", men da reglerne for statstøtte til museer og badebroer i ferskvandssøer blev ændret i 1917, for at undgå direkte statsstøtte til narkobagmænd som Pol Pot, eller narkokarteller som Quick Pot og Jem og Fix, blev museet nødsaget til at skifte navn til det nuværende.

Oprindeligt bestod museet kun af et cykelskur, men efterhånden som besøgstallet steg, har museet gentagne gange måttet udvide. Først overtog man det nærliggende pissoir, herefter et handicaptoilet, hvorefter museet udvidede sig via spildevandsrørene fra toilet til toilet. Seneste skud på stammen er således de ministerielle toiletter på Christiansborg.

Omgivelserne er udført af Søren Ryge.

Udstillinger redigér

Museets permanente udstillinger består fortrinsvist af stoffer gennem tiderne, spændende fra de første gram hash, der blev fundet i hashsamlerkulturen tilbage i steneralderen, over Leif den Lykkeliges "lykkepose", hvor han gemte alle de gode klumper, frem til vore dage, hvor folk euforiserer sig ved at sniffe amfetamin, TV 2 Vejret, og boligsiderne i MetroExpress.

Af særlige attraktioner kan blandt andet nævnes et udsnit af Danevirkevolden, der jo, som de fleste ved, blev bygget af ren hash, fordi man regnede med man derved lettere kunne ryge fjenden ud.

Desuden er der løbende en række sære udstillinger, som ingen indtil videre har fundet ud af hvad går ud på, men som efter sigende skulle give mening efter et besøg i museumscaféen, hvor der er gratis smagsprøver på den historiske hash. Indtil videre har der dog desværre ikke været to éns efterretninger om hvad der efterfølgende er sket på de sære udstillinger.


Beliggenhed redigér

Museet ligger i naturskønne omgivlser i Sydsverige med Proms Kemiske Fabrikker som nærmeste nabo, og er rimeligt nemt at finde til. Når du først er på vejen igen, kører du ud af Autobahn, passer på svinget i Solrød, kører via Vimmersvej og fortsætter af the long and winding road indtil du kan se København fra en DC-9.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.