Spademanns…

Redigerer

Sten-saks-papir

1
  • Redigeringen kan fjernes. Kontroller venligst sammenligningen herunder for at bekræfte at det er hvad du ønsker at gøre, og gem så ændringerne for at fuldføre fjernelsen.
Nuværende version Din tekst
Linje 7: Linje 7:
   
 
Endelig blev [[saks]]en opfundet og denne avancerede og intellektuelle udfordrende version blev pludselig en kæmpe [[succes]].
 
Endelig blev [[saks]]en opfundet og denne avancerede og intellektuelle udfordrende version blev pludselig en kæmpe [[succes]].
 
Sten, saks, papir (eller Sten, papir, saks) bliver oftest spillet af børn. Det er et håndspil for to personer, som kan anvendes til at udvælge en person i en eller anden sammenhæng. Hvis du bliver professionel håndspiller, hedder det et håndjob
 
   
 
== Spil her på siden ==
 
== Spil her på siden ==
Linje 30: Linje 28:
 
* På [[Bornholm]] slår saks og [[sten]] også alt - det er en klippeø.
 
* På [[Bornholm]] slår saks og [[sten]] også alt - det er en klippeø.
 
* I skoven slår Papir sten og ikke saks
 
* I skoven slår Papir sten og ikke saks
* Spilles spillet facebook gælder reglen: Staks slår kanon!
+
* I skælskør vinder Kasper altid
  +
* I dickløse vinder kuglerne altid
   
 
=== Gamle regler ===
 
=== Gamle regler ===
Flere gange er nye våben blevet set i spillet. I nogle små turneringer anvendes f.eks [[Atombombe|atombomben]] og andre stedet brønden. Atombomben blev aflyst fordi den var alt for magtfuld, da den kunne slå alt, på trods af reglen med at man skulle "oplade" til den, og brønden forsvandt også fordi den slog stenen og saksen med det samme, og papiret på 3 runder, fordi det faldt ned langsomt. I en periode blev "anal-angrebet" også anvendt, men det blev set som et groft mod angreb, og fjernet. Idag kan vi se det som "[[fuck]]-fingeren". Tyskerne havde i løbet af 1900-tallet et særligt snydeangreb der hed det flyvende papir, men af grunde er dette også fjernet.
+
Flere gange er nye våben blevet set i spillet. I nogle små turneringer anvendes f.eks [[atombomben]] og andre stedet brønden. Atombomben blev aflyst fordi den var alt for magtfuld, da den kunne slå alt, på trods af reglen med at man skulle "oplade" til den, og brønden forsvandt også fordi den slog stenen og saksen med det samme, og papiret på 3 runder, fordi det faldt ned langsomt. I en periode blev "anal-angrebet" også anvendt, men det blev set som et groft mod angreb, og fjernet. Idag kan vi se det som "[[fuck]]-fingeren". Tyskerne havde i løbet af 1900-tallet et særligt snydeangreb der hed det flyvende papir, men af grunde er dette også fjernet.
 
===Nye regler===
 
I [[1918]] nedsatte man - som en del af Versalliesfreden - en kommission, der skulle udforme et sæt nye regler over temaet: "Æble-Tændstikæske-[[Jehovas Vidner|Jehovas Vidende]]". Da hverken tegn eller styrkeforhold er endeligt afklaret, har kommissionen endnu ikke færdiggjort sit udspil. <br />
 
Visse historikere mener ellers, at hvis [[Adolf Hitler|Hitler]], [[Josef Stalin|Stalin]] og [[Omboo Hankvald]] havde haft dette altafgørende spil til deres rådighed, så var [[2. verdenskrig]] aldrig blevet nødvendig.
 
Da alle tre efter sigende valgte "Æble", måtte striden i stedet afgøres ved en rask [[Krig|krig]]. Både Hitler og Stalin valgte efterfølgende at hævne sig på Jehovas Vidner som følge af den bitre strid om regler.
 
   
 
== Se også ==
 
== Se også ==
  Loading editor
Kære læser af sære hjælpebokse. Du har nu gennem dit ihærdige læseri fundet frem til en komplet liste af de mest benyttede wiki-koder. Tillykke! Klik på dem og de ryger på magisk vis ind i din artikel.

Forhåndsvisning

Mobile

Desktop