FANDOM


St1

En meget lidt karikeret version, af det Powered Suit som soldaterne render rundt med i bogen fra 1959...

St2

...og her; dragten som den så ud i filmatiseringen fra 1997.

"Bang - og snavset er væk!"

~ Fan om Arachnids.


Starship Troopers er et hovedværk i politologisk- og samfundsfilosofisk etik, forklædt som en sci-fi-roman, der udkom i USA i 1959. Robert A. Heinlein der skrev bogen, havde oprindeligt præsenteret en vision for hvordan Jorden som helhed i årene omkring 2150 e.kr bliver regeret som én kæmpestor føderation, hvor stemme- og opstillingsretten afhænger af hvorvidt man som individ er parat til at tilsidesætte egne behov for Det Fælles Bedste, og dermed optjene førnævnte rettigheder ved at arbejde en periode som f.eks. skolelærer, læge, skraldemand, soldat o.lign. ...Da bogen havde været igennem en redaktørs hænder, var den oprindelige plan dog reduceret til - stort set - kun at tildele førnævnte rettigheder til folk der har været i hæren eller flåden (i rummet).

Ting du bliver overrasket overredigér

Hvis du kun har set filmene, også giver dig til at læse bogen, vil du til at begynde med forvente at se en amerikansk flødebolle á la Casper van Dien, fise rundt med en cykelhjelm og splatte horder af psykedeliske insekter ud med en M95, version 2.0, sammen med en endnu mere amerikansk sergant der ligner kurganeren fra filmen "Highlander" - for så at opdage, at bogen handler om en fyr fra Filippinerne, der render omkring i en træningslejr i Canada, sammen med en polsk sergant, to tyskere og en japaner.

I filmene er helten helt væk i Denise Richards, medens rollen stort set ikke er med i bogen. Til gengæld kan du så bagefter læsningen, klø dig i hovedbunden, over filmene der præsenterer to kvindelige Sky Marshalls, medens bogen siger, at det de facto er umuligt for kvinder at nå dén titel, da man bl.a. skal have været officer i infanteriet - og dén gren af Jordens forsvar, har slet ingen kvinder.

Ting du bliver sært tiltrukket af, efter at have læst bogenredigér

  • Militarisme
  • Det reformerte demokrati
  • Borgerrettigheder
  • Dødsstraf
  • Disciplin i skolen
  • Retsvæsenet
  • Selvopofrelse
Og sidst men ikke mindst
...Tanken om en gedigen nyindspilning af filmene.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.