Spademanns Leksikon
Spademanns Leksikon


Et almindeligt nordeuropæisk stamtræ. Bemærk måden hvorpå træet kun har en stamme og ingen grene.

Et stamtræ er et træ uden grene og andre gevækster. Stamtræer er særdeles populære inden for skovdrift på grund af deres minimale pladskrav og høje udbytte. Det gør stamtræ særdeles velegnet til produktion og det er også derfor stamtræet i dag bruges i bl.a. møbler, broer og baseballbats.

Historie[]

Stamtræet har en historie der går langt tilbage og forgrener sig ud i flere forskellige kilder. Nogle mener at stamtræet var en guddommelig gave fra den buddhistiske single-gud Shiva der manglede en dildo af koloenorme dimensioner og derfor skabte stamtræet. Andre mener at stamtræet faldt ned fra himlen i Estland og ramte de estiske regimenter lige i sylten så de drattede bevidstløs om og gav russerne frit lejde til at invadere og besætte landet. Ydermere er der historikere der mener at stamtræet opstod på Grønland, hvor de grønlandske jægere brugte stamtræet til at jage isbjørne med.

Anvendelse[]

Stamtræet er et utroligt populært byggemateriale. Indianerne var blandt de første som virkelig fik øjnene op for mulighederne i det. De dyrkede stamtræerne og de største stamtræer blev udhulet og indrettet med IKEA møbler. Disse stamtræer var så store at de kunne rumme hele indianer landsbyer og indianerne begyndte således at omtale hinanden indbyrdes som stammer. Selvom indianerne siden er flyttet i reservater har der endnu ikke fundet en regulær afstamning sted.

Forplantning[]

Normale træer ejakulerer som regelt året rundt gennem deres grene og kan på den måde forplante sig til nærliggende jord, men da stamtræet ingen grene har er der ikke rigtigt nogen som ved hvordan det forplanter sig.