Spademanns Leksikon

Siden 1923 har Sprogø fungeret som galeanstalt for psykisk syge kvinder. På dette billede, fra 2003, er de i gang med at udføre et eller andet religiøst offerritual

Sprogø (en.: Language Island) er verdens mest trafikerede ø, målt på indbyggertallet. Den ligger i udkanten af Slagelse Kommune, midt i Storebælt.

Øen er mest kendt på den engelsksprogede Wikipedia som værende øen, der forbinder Storebæltsbroen[1] med Fyn og Sjælland. I Danmark er Sprogø dog mere kendt for at huse en galeanstalt[2] for seksuelt løsagtige og moralsk defekte kvinder.[3] Disse kvinder blev i sin tid placeret her, for at undgå udbredelsen af dårligt arvemateriale[4] og veneriske[5] sygdomme; bl.a. syfilis. Desværre er det på forunderlig vis[6] lykkedes kvinderne at formere sig,[7] således at de den dag i dag, stadig lever på øen. Efter sigende skulle der have været et eller andet med fyrtårnet på øen ... Ikke desto mindre var Hollywood i 2010 så betaget af denne sindssyge danske ø, at de producerede spillefilmen Shutter Island, som bygger på virkelige hændelser[8]Sprogø.

Lidet kendte fakta om Sprogø[]

Noter fra et ø-ophold[]

<references>

 1. Big Belt Bridge
 2. Det samme som et sindssygehospital
 3. Når de har orlov, kan de træffes på Eiffel Bar
 4. Se også racehygiejne
 5. Kønssygdomme
 6. På trods af flere vellykkede kvindejagter på øen
 7. Såkaldt parthenogese
 8. Bortset fra episoden med de angribende aliens
 9. Igen på en onsdag!
 10. Bare rolig, de er meget mindre end de fleste mænds: kun omkring en 12-14 centimeter i slap tilstand
 11. Dem med giftkløer