FANDOM


"Livet er for kort til fruehåndbold - derfor bliver jeg lesbisk"

~ Anja Andersen om den runde mellem hænderne


DSS synkron

DSS synkron

To mænd sidder og kommer med ekstremt lumre bemærkninger vel vidende at de befinder sig meget langt væk fra bassinnet.

Sport har med tiden været med på bølgen med ligestilling og mange hellige køer er blevet slagtet angående kvinders fysiognomi. F.eks. bliver vægtløfterkonkurrencer afholdt idag med kvinder side om side med mændene...og helt ærligt nogle af kvinderne kunne da være spændende at drikke en kakomælk med[1].

Men det var grimt...uf det var grimt. Når mændene havde vundet en håndboldkamp med 21-19 havde kvinderne vundet en fruehåndboldkamp med 11-9. TV-sporten var alligevel forpligtet til at bringe uddrag fra kampene så det var typisk slutningen man fik at se da filmfotograferne ellers ville kede sig ihjel.

Da elite-idrætten kommer til Danmark vha. Team Danmark åbner det også mulighed for at kvinder kan leve af deres sport. Ellers havde kvinderne bare at finde noget at leve af bagefter[2]. Derfor finder kvinder ind til deres indre ironman og det endelige gennembrud for kvindeidræt kommer vel med kvindehåndboldlandsholdet som har flere nosser end nogen andre[3] holdsportskombatanter og kvaliteten er helt i top. Siden da er det kvindernes fortjeneste at de har indtaget nogle bastioner...men der er stadig steder hvor det ikke swinger.

Det er denne artikels opgave at afdække de forskelle der er tilbage ang. seværdighed og kvalitet i selve sportsgrenen men også de forskelle der er i evnen til at markedsføre kvinder som af en eller anden grund stadig lider af dårligere sponsorkontrakter og mindre TV-tid selv om de har en vare de kan sælge....Sportsgrene som byder på indlysende grunde til at kun kvinder/mænd kan dyrke den redigér

Synkronsvømningredigér

Synkron
Rytmisk
En del af udøvelsen af denne sportsgren kræver at man er iført vandfast mascara. Det er kun en bestemt slags mænd som har lyst til det - mænd som har en meget lys stemme og som siger z når de prøver at sige s og går rundt i optog i København hver sommer.

Der findes mandlige synkronsvømmerhold med der ikke afholdt egentlige konkurrencer på elite niveau.

Rytmisk sportsgymnastikredigér

Der har så vidt vides ikke været nogen mandspersoner der har dyrket gymnastique moderne, så de indlysende grunde må være at mænd synes at det er tåbeligt at rende rundt og smide køller og ringe op i luften og så gribe dem igen.


Sportsgrene som byder på forskelle i kvalitet redigér

Stærkkvinde

"Fuck...det er jo alt for tungt!"

Mudderbrydning

Mudderbrydning går kun ud på at få en illusion af en afklædt krop

Stærkmands-konkurrencerredigér

Der kunne i titlen allerede ligge en grund til at kvinder skulle holde sig væk. Det har de imidlertid ikke gjort...men igen når mændene flytter traktordæk flytter kvinderne lastbildæk. Desuden er de fleste af de mandlige udøvere klippet næsten skallet for ikke at få hår i øjnene.

Mudderbrydningredigér

Mudderbrydning er startet som en mandlig rituel kappestrid hvor mudderet skulle symbolisere at det var en beskidt kamp på liv og død.

I dag er det et fast indslag på jyske diskoteker og selvom publikum jubler tjener det kun ét formål: Mudderet giver en illusion om nøgne chokoladebrune kroppe og på trods af selve kappestriden kun er en måde at pakke noget vulgært og frastødende ind, så er der mange kvinder som føler at der er et sportsligt element indbygget [4]og mange mener at det er mere ærbart end at være stripper.

Beach Volleyball redigér

I beachvolley ser man den modsatte problematik udspille sig. Her er kvindernes spil og teknik mændenes fuldstændig overlegen. Der er som regel flere tilskuere til kvindebeachvolley og mænd som begiver sig ud i denne vanskelige disciplin skal fandme have en overkrop med nogle sixpacks som går rent ind - det' ikke nok med nogle lækre Ray-Ban solbriller.
Sportsgrene som er udsat for kønsfascisme på trods af seværdigheden er nogenlunde ensredigér

Golfredigér

I golf laver begge køn på elitenivaeu nogenlunde det samme. De går banen rundt i par eller derunder. Der er ikke noget fysisk til hinder for at mænd og kvinder spillede sammen...men sådan er det bare ikke.
Kendsgerningen er at gamle fedladne mænd får mere TV-tid end kvinderne på trods af der reelt ingen forskel er i sportspræstationen.

Her er kvinder helt klart udsat for forskelsbehandling men der er selvfølgelig også forskel på seriøsitet blandt kvinderne.


Mandesportsgrene (Sportsgrene hvor kvinderne ikke er nået ind til substansen af hvad det handler om endnu) redigér

Fodbold redigér

Fodbold2

Kvinder er meget bange for at vise hud når de spiller fodnold. Derfor er de iført en hvid bodystocking til det tilfælde hvor spillet mod sædvane skulle udvikle sig lidt hårdt.

Det er flovt men kvindefodbold adskiller sig tydeligt fra herrefodbold. Fart og tempo er til stede men de specielle spilelementer: overgangsspil, offsidefælde, fintespil, spil uden bold, presspil, film og mål er fuldstændig ikke-eksisterende. Kan man forestillle sig en kvindelig Lionel Messi, Ronaldo eller Michael Laudrup...?!

Og så ved vi jo godt allesammen at:

  • Piger losser til bolden
  • Det eneste spark de kender er tåhyleren
  • Også på fodboldbanen efter mange års erfaring kender de ikke offside-reglen og er aldrig ude og brokke sig til liniedommeren af samme grund.
  • De deler aldrig trøjer efter en kamp, fordi de tror at publikum aldrig har set en sports-BH før

Nu kan det godt være at du er en eller anden hanrej som alligevel er blevet lokket med til alle Fortuna Hjørrings hjemmekampe af din kone. Hold ud og bliv ved med at bruge kvinder til det de er bedst til.

Noter redigér

  1. ...hvis de vel og mærket ikke begyndte at løfte rundt med en
  2. Vores største badminton-navn Lene Køppen var nødt til at læse til tandlæge.
  3. Vi har ikke kigget efter men vi er næsten sikker på at det passer
  4. De er som regel heller ikke særligt intellektuelt veludrustede...
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.