FANDOM


Spandau

Fra venstre mod højre Martin Kemp, Gary Kemp, Tony Hadley, John Keeble og Steve Norman

Spandauer er det restprodukt som fremkom umiddelbart efter at 80'er popgruppen Spandau Ballet besluttede at gå i opløsning.Opløsningen redigér

Ved deres afskedskoncert i KB-hallen i København i 1989 opfordrede forsangeren Tony Hadley samtlige tilstedeværende til at tænde deres lightere for at synge med på "Through The Barricades" hvorefter rummet blev oplyst af 1000 små engangslightere. Gruppen vendte kollektivt ryggen til publikum og fes, hvorefter salen blev indhyllet i forskellige methan-gasser som forårsagede en øjeblikkelig kædereaktion.

Gruppen havde med andre ord besluttet at gå i opløsning sammen med deres fans i København.


Det syn der mødte brandmændene redigér

Da branden var slukket på Peter Bangs Vej ventede der brandmændene et uventet syn. Over hele koncertsalen inklusiv scenegulvet lå disse klumper af gul hjernemasse omhyllet af vævs-rester som alle dannede en cirkulær harmonisk form. Brandmajoren hos Københavns Indebrændingsvæsen tilkaldte oldermanden fra Københavns Bagekagelaug, som omhyggeligt tog billeder af samtlige Spandau Ballet-fans. Han smagte sågar på nogen af fansene og derefter brød han ud i latter: Et nyt stykke wienerbrød var havnet på hans kagetallerken ud af den brune luft.


Spandauerens gennembrud redigér

Ugen efter kunne man finde en "spandauer" i Københavns bagerforretninger lavet af wienerbrødsdej foldet om en klat kagecreme og bagt et kvarters tid.


Indsigelse fra Berlin redigér

Som man jo sikkert ville vide var Spandau Ballet opkaldt efter en berlinsk bydel, som bl.a. rummer et kendt fængsel. I Berlin var det ikke første gang at danskerne havde stjålet med arme og ben. Den berømte Berliner-Pfannkuchen skulle bl.a føres gennem Brandenburger Tor for overhovedet at måtte kalde sig berliner. Af indlysende årsager var dette krav suspenderet i mange år, da Brandenburger Tor lå lige midt mellem Øst og Vest-Berlin.

Denne ophidselse gjorde at en masse borgere i både Øst og Vest-Berlin mente at nu var situationen så kritisk at man besluttede sig til at fjerne denne bagatel af en mur for igen at at vinde kontrol med produktionen af berlinere. Efter sigende blev der produceret mange berlinere i 1989.


Se også: redigér

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.